Pécsi siker a DOZSO ellen (márc. 1.)

A megyei sakkcsapatbajnokság hosszú szünet után folytatódott. Az előző körben szabadnapos Komló játékosai (Mohács visszalépése miatt) Pécsen a többszörös megyebajnok DOZSO ellen ült sakkasztalokhoz. Játékosaink mindent megtettek a sikerért és kétpontos győzelmet értek el. Ezzel a tabella 2. helyére léptünk fel.

Eredmények: DOZSO - Komlói Bányász III. 3 : 5

Nyertek: Kresz Tamás, Kollár Tibor, Tresch Ferenc

Döntetlenezett: Páter Péter, György Gergely, Koncsag Sándor és Kálnai Borbála

Az élcsoport állása: 1. Kármin II. 18,5 pont 2. Komlói Bányász SK III. 18 pont 3. Siklós 16 pont... 

Megleptük ellenfelünket (febr. 16.)

A 8. fordulóban Komlón fogadtuk a szintén jó erőkből álló Viadukt Biatorbágy sakkcsapatát, akik a bajnokság egyik éremesélyesének számítanak. A vendégcsapat 9 táblán is nagyobb játékerővel rendelkezett, mégis sikerült őket legyőznünk. Ezúttal különösen a hátsó táblákon játszottunk jobban. Így, ha minimálisan is, de nyertünk, és a 7. helyről várjuk a könnyebbnek ígérkező utolsó 3. fordulót.

Eredmények NB.I.B. Charousek Csoport:

8. forduló: Komlói Bányász – Viadukt Biatorbány 6,5 : 5,5

Győzött: Amrein Roland, Jeszenszky József, Kresz Á. és Csiszár Viktória

Döntetlent ért el: Leventic Iván, Karsa L., Goric E., Iván A. és Solty L.

A bajnokság állása:

1. Csuti Zalaegerszeg 62 pont 2. Ajka 59 pont 3. Viadukt Biatorbágy 57,5 pont … 7. Komlói Bányász 45,5 pont (12 csapat) 

Kiütütte Sárosd a csapatunkat (febr.16.)

Hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a tartalékcsapat az ellen a Sárosd ellen akik ellen papíron jobbak voltunk. Csapatunk egyetlen győzelmét Kresz Tamás szerezte.

Eredmény: Komlói Bányász II. - Sárosd 4 : 8

Nyert Kresz T. és Döntetlent ért el: Györke Z., Páter P., Thürmer J., Száz F., Lovász M., Majnay P. 

Szoros vereség Zalaegerszegen (febr.2.)

Ismét a többszörös NB.I-es bajnokcsapat otthonába szólította a sorsolás sakkozóinkat. A kissé meleg vasárnapon forró perceket éltünk át. A verseny gyors s döntetlenekkel indult, és sokáig úgy nézett ki, hogy akár győzhetünk is a csaknem minden táblán erősebben felálló zalaiak ellen. Mrkonjic izgalmas állásban remizett Varga Zoltánnal szemben, majd Amrein Roland tábláján fokozódtak az izgalmak. Sajnos nem sikerült Rolandnak a bravúr ellenfele legyűrte a spanyolban. Viki már korán vesztésre állt így nem sok reményünk maradt. Jeszenszky kihagyja az 5 lépéses mattot de Kresz Ádám magabiztos és látványos partiban győz ismét. Varga Miklós nagyszerű döntetlent ér el az eddigi 100%-os ellenféllel szemben. 

Eredmények: Zalaegerszeg Csuti - Komlói Bányász 7 : 5

Győzött: Kresz Ádám  Döntetlent ért el: Csiszár Cs., Mrkonjic N., Karsa L., Goric E., Iván A., Solty L., Benedek I. és Varga M. 

Remiztünk Szentlőrincen (febr.2.)

Amíg az 1. csapatunk Zalaegerszegen, addig a 2. csapatunk Szentlőrincen kűzdött és egy izgalmas mérkőzésen döntetlent ért el. Mindenképpen dícséretet érdemel a két ifijátékosunk, hiszen győztek szép játszmákban.

Eredmények: Szentlőrinc - Komlói Bányász II. 6 : 6

Győzött: Páter Péter, György Gergely, Kresz Tamás és Grünwald Géza

Döntetlent ért el: Bátor Balázs, Thürmer Jenő, Száz Ferenc és Majnay Péter

Nem a miénk lett a stifolder (jan.14.)

A január 11-ei napon került megtartásra Bakonyán a X. Stifolder Kupa sakkversenyre, melyen a komlói sakkozók közül többen is részt vettek. A versenyt a 3. fordulóban áramszünet is megzavarta, ami miatt többen is "kihagytak" egy-egy esélyes állást.

Végeredmény: 1. Juhász Z. 6,5 pont (Szentlőrinc) ...4. Solty László 5,5 pont (Komló) 5. Németh Attila 5,5 pont (Komló) ...7. Kádár Gábor 5 pont (Komló) 8. Jeszenszky József 5 pont (Komló) ... 22 résztvevő.

Győzelem a megye II-ben (jan.14.)

Október 5. és december 14. között bonyolították le Baranya megye II- osztályú sakk csapatbajnokságát. A versenyre 5 egyesület 10 négyfős csapata nevezett, akik között 9 fordulós körmérkőzés után hirdetett eredményt a Megyei Sakkszövetség.

A teljes versenyt Mánfán, a Polgármesteri Hivatal Kultúrtermében játszották, esetenként 40 játékos ült asztalhoz.Az öt játéknapon  -mindig szombaton délelőttönként - izgalmas partikban, rendkívül szoros küzdelemben dőlt el a bajnoki cím sorsa- Örvendetes, hogy a résztvevők több mint negyede ifjúsági játékos volt. A Megyei Sakkszövetség, a résztvevő egyesületek , a játékosok köszönetet mondanak Mánfa Önkormányzatának, Takács Zsolt polgármesternek a helyiség biztosításáért.

A végeredmény:

  1. Baranya megye 2019 évi II. osztályú csapatbajnoka : Komló 4. csapata 25 ponttal ( 16 csapatgyőzelmi pont). A csapat tagjai: Kresz Tamás, Kollár Tibor, Tresch Ferenc, Ignácz László, Niedling Tamás, Niedling János.

   2. Komló 5. csapata  25 ponttal  ( 14 csapatgyőzelmi pont ).

   3. Szentlőrinc A csapata 24,5 ponttal.

   4. Mánfa  csapata   20 ponttal.

   5. DOZSO csapata  19,5 ponttal.

Kettős vereséggel búcsúzunk az évtől (dec.15.)

NB.I.B. Charousek csoport: Ismét hazai környezetben fogadták a komlói sakkozók a Haladás VSE Infraplan II. csapatát. Akárcsak tavaly, idén sem sikerült legyőzni őket. Pedig többségében mi voltunk nagyobb értékszámmal. Ezúttal talán a mindenáron győzni akarás görcsössé tette néhány játékosunk kezét és hibázott a 4. játékórában. Külön dicséret illeti Amrein Roland FIDE-mesterünket, aki szép győzelmet aratott, csakúgy mint az utolsó táblára beülő tartalékjátékosunk Varga Miklós.

Eredmények: Komlói Bányász - HVSE Infraplan II. 4,5:7,5

Győztek:Amrein R. és Varga M. Döntetlent ért el: Leventic I., Mrkonjic N., Goric E., Iván A. és Csiszár Cs.

Az őszt a 7. helyen zárta a komlói csapat 6 forduló után az 50% körüli 34 ponttal. Folytatás február elején az élen álló Csuti Zalaegerszeg ellen. 

NB.II. Asztalos csoport: A komlóiak 2. csapata a tisztes helytállásra törekedett a többszörös csoportbajnok Nagyatád ellen. Azt gondoltuk, hogy az előző forduló bravúrját nem sikerül megismételni, de a meccs végül is szoros lett. Nem sok hiányzott a döntetlen eredményhez.

Eredmények: Komlói Bányász SK II. - VSE Nagyatád 5:7

Győztek:Benedek István, Kresz Tamás és Fekete Lajos Döntetleneztek:Györke Zoltán, Grünwald Mátyás, Bóka Róbert, Koncsag Sándor.

Az őszt 4. forduló után 20 ponttal a 8. helyen zárta a csapat. Már most jobb eredményt értünk el, mint tavaly. Folytatás február elején a mögöttünk álló Szentlőrinc ellen.

Kökény Gáboré a Tenkes Kupa (dec.13.)

43. alkalommal került megrendezésre Harkányban a Tenkes Kupa nemzetközi sakkverseny. Ebben az évben 10 országból  99-en indultak három csoportban a sakkozók. A komlóiak közül 10-en indultak és közülük Kökény Gábor érte el a legjobb eredményt, aki a B csoportban az I. helyen végzett. Gábor magabiztosan versenyzett 24 ponttal növelte ÉLŐ-pontjainak számát és már az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy ő a győztes. Ugyanitt a komlói sakkcsapat motorja Grünwald Mátyás lett a 4. helyezett, aki korábban már volt 1. is, de a mostani eredménye így is kiváló kiváltképp, hogy 74 éves. A többi komlói sakkozó közül ÉLŐ-pontjait tudta növelni még a Komlói Bányász Szakosztályvezetője dr. Grűnwald Géza is. Gratulálunk nekik az elért sikerhez, mert a több mint 4. évtizedes hagyomány, a komlóiak jó szereplése ezzel megmaradt a Tenkes Kupák történetében. 

 

Bravúros hét a sakkozóknál (dec.1.)

A komlói sakkcsapatok minden osztályban remekeltek az elmúlt héten.

Az NB.I.B-ben a tavalyi bajnok és 4 forduló után élen álló Ajkát fogadták a komlói sakkozók. Érdekesség volt, hogy az ellenfélnél 1 ajkai lakosú sakkozó játszott. Nem várt bravúrt értünk el, hiszen 3 ponttal győztük le a 9 címviselővel felálló jóval esélyesebb vendégeket. Sorrendben harmadszor is nyert a komlóiak eszéki vendégjátékosa Mrkonjic Nenad. Nagy siker Kresz Ádám ifijátékosunk újabb győzelme is sötéttel. Az éltáblán Csiszár Csaba rendkívüli izgalmak között döntetlenezett nagymestrer ellenfelével szemben. Szinte az egész csapat nagy elánnal játszott és a győzelem nagyobb is lehetett volna.

Eredmény: Komlói Bányász – Bányász SK Ajka 7,5 : 4,5

Győztek: Mrkonjic N., Karsa L., Amrein R., Kresz Á. és Csiszár V. Remiztek: Csiszár Cs., Leventic I., Iván A., Jeszenszky J. és Lantos L.

Az állás 5. forduló után: 1. Zalaegerszegi Csuti 39,5 pont 2. Biatorbágy 38 pont 3. Ajka 35 pont … 7. Komlói Bányász 29,5 pont…12. Balatonfüred 18,5 pont  

Az NB.II-ben is nagy bravúrt vitt végbe a „fakó” csapatunk. A szintén élen álló és a tavalyi bajnok Decset fektettük két vállra hazai környezetben. A prímet Kádár Gabi bácsi vitte, aki 85 évesen is győzött jóval fiatalabb ellenfelével szemben. Különösképpen a középső táblákon nyertük meg a meccset. Az ifijátékosaink is jót küzdöttek, Páter Péter két királyig játszott nagynevű ellenfelével szemben. Gratulálunk ismét a csapatnak.

Eredmény: Komlói Bányász II – Decs 1990  7 : 5

Győztek: Varga Miklós, Thürmer Jenő, Kádár Gábor és Ambrus Lajos Remiztek: Györke Zoltán, Benedek István, Páter Péter, Száz Ferenc, Kresz Tamás és Bóka Róbert

Az állás 3. forduló után: 1. ASE Paks 24,5 2. Decs 1990 22,5 pont 3. Nagyatád 22 pont … 7. Komlói BSK II. 15 pont …10. Kaposvár 8,5 pont

A Baranya Megyei I. osztályú sakkbajnokságban élre állt a Komló III. a 2. forduló után. Sajnos a mohácsiak visszaléptek így 7 csapat maradt a bajnokságban. 

 

Eredmény: Szigetvár – Komlói BSK III. 1 : 7

Győztek: Musitz László, Kresz Tamás, Bóka Róbert, Kollár Tibor, Kis-Katos János, Tresch Ferenc és Kálnai Borbála

Az állás 2. forduló után: 1. Komló III. 13 pont 2. Kármin Pécs 11,5 pont 3. DOZSO Pécs 7 pont…

A Baranya Megyei II. osztályú bajnokságban két komlói csapat indult. Szombaton Mánfán tartották meg a 7. és a 8. fordulót. A tízcsapatos mezőnyben az első két helyet a komlói csapatok foglalják el: 1. Komlói Bányász IV. 21,5 pont (csapattagok: Kresz Tamás, Kollár Tibor, Tresch Ferenc, Ignácz László és Niedling János) 2. Komló V. 21,5 pont (csapattagok: Páter Péter, Grünwald Mátyás, Grünwald Géza, Kis-Katos János és dr. Horváth Zsolt). A bajnokságból még egy forduló van vissza december 14-én.

Győztünk Marcaliban kikaptunk Nagykanizsán (nov.17.)

Kettős fordulóra került sor a hétvégén. A komlóiak NB.I.B-s csapata Nagykanizsán vndégszerepelt, ahol szoros arányú vereséget szenvedett. Akárcsak az elmúlt években ezúttal sem sikerült felülmúlnunk a rivális kanizsaiakat. Öt gyors döntetlennel indult a verseny, sokáig úgy nézett ki hogy nyerhetünk is. Az 5. órában azonban két meccset is elveszítettünk és csak egyet sikerült nyernünk. 

Eredmények: Aquaprofit Nagykanizsa II. - Komlói Bányász 6,5 : 5,5

Komlói győztes: Mrkonjic Nenad 

Döntetlent ért el: Csiszár Cs., Leventic I., Karsa L., Iván A., Amrein R., Solty L.,Jeszenszky J., Solty L. és Csiszár V.

A komlói csapat így 22 ponttal a 7. helyen áll a 12 fős mezőnyben. Legközelebb dec. 1-jén az élen álló Ajkát fogadjuk. 

Az 1. forduló kisiklását követően (11:1-es vereség a ASE Paks II. gárdája ellen) javított helyzetén az NB.II-es sakkcsapatunk. A szerényebben felálló Marcalit sikerült felülmúlni nagy csatában 7:5-re. Győztek a komlói csapatból: Németh Attila, Varga Miklós, Bóka Róbert és Koncsag Sándor. Döntetlent ért el: Györke Zoltán, Benedek István, Páter Péter, Száz Ferenc, Majnay Péter és dr. Grünwald Géza. A II. csapatunk ezzel a győzelemmel elkerült az utolsó helyről. Dec. 1-jén a decsiek ellen javíthat mérlegén a csapat. A képek az 1. fordulóban készültek: 

 

Sakkban is nyertünk Balatonfüred ellen (nov.10.)

Vasárnap az NB.I.B-s csapatbajnokság 3. fordulójában Komlón vendégszerepelt a füredi sakkcsapat. Egy héttel ezelőtt a kézilabdázók páholták el a füredieket, most a sakkozók is hasonló módon győztek ellenük. Az első két fordulóban még egyéni meccsen sem tudott nyerni a komlói gárda, így aztán mindenképpen nyerni kellett. A csapat tagjait Csiszár Csaba is lelkesítette a forduló előtt pár nappal, és ez bejött mert 4 ponttal tudtuk nyerni és még több is volt benne.

Eredmények részletesen: Komlói Bányász – Balatonfüred 8 : 4

Győztek: Mrkonjic Nenad, Karsa László,  Amrein Roland, Jeszenszky József és Kresz Ádám

Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Leventic Iván, Goric Esad, Iván Attila, Solty László és Lantos Levente

Az állás 3. forduló után: 1-3. Zalaegerszeg, Ajka és Nagykanizsa II. 22,5-22,5 pont … 7-10. Komló, Győr, Tapolca és Vasas 16,5-16,5 pont…

 

Ismét Harkányban volt sakkverseny (okt. 26.)

Csapattársunk szervezésében Harkányban került megtartásra a "XIV. Baranya Sakkverseny Thermal Hotel", melyen többen indultak Komlóról is. Kádár Gábor senior korú sakkozónk különdíjban részesült mint legidősebb sakkozó. Eredmények: 1. Bódi Tibor 6 pont 2. Tran Tuan Minh (vietnámi) 6 pont 3. Nguyen Van Hujn 5,5 pont ...  Komlói vonatkozású eredmények: 7. Jeszenszky József 4,5 pont (-1 élőpont) ...9. Benedek István 4,5 pont (-1) 11. Németh Attila 4,5 pont (+22)...14. Kádár Gábor 4 pont (-5) ...23. Páter Péter 4 pont (-32) ... 58 résztvevőből. 

Két forduló után nyeretlenül (okt.13.)

Budapesten a Vasas ellen ültek le sakkozóink az NB.I.B-s csapatbajnokság 2. fordulójában. Az előzetes esélylatolgatás alapján nekünk állt a zászló, győzelmet reméltünk. Az ellenfél jól taktikázva, vereség nélkül győzte le a mieinket, pedig volt esélyünk. Az éltáblán Csiszár Csaba kedvezőbb pozícióból kapott ki fiatalabb ellenfelétől. Az alapcsapatból hiányoztak ketten, a helyükre beugrók is kikaptak így nem maradhatott el a 4 pontos vereség. Így 2. forduló után a csapatunk a 9. helyen áll. A nov. 10-ei fordulóban hazai pályán már illene nyerni a mögöttünk álló Balatonfüred ellen.

Eredmények: Vasas – Komlói Bányász 8:4

Döntetlent értek el: Leventic I., Karsa L., Mrkonjic N., Goric E., Iván A., Amrein R., Lantos L. és Kresz Á.

Győzelem a megyei nyitányon (okt.6.)

Mánfán játszották le a Pécsvárad elleni mérkőzésüket a komlói sakkozók és 6:2-re nyertünk. Gratulálunk minden pontszerzőnek és a csapatnak is. Részletes eredmények innen érhetők el.

Vereséggel kezdtünk (szept.22.)

Az NB.I.B-s sakkcsapatbajnokság 1. fordulójában vereségett szenvedett a komlói sakkcsapat. A 12 tábla egyikén sem sikerült győzni, 9 döntetlen mellett hárman vereségett szenvedtek. A szentgotthárdi csapat így visszavágott a tavalyi 8:4-ért. A folytatás október 13-án lesz Budapesten a Vasas ellen.

Eredmények: Komlói Bányász - Sz A STE 4,5 : 7,5

Döntetlent ért el: Csiszár Cs., Leventic I., Karsa L., Mrkonjic N., Goric E., Iván A., Amrein R., Jeszenszky J. és Kresz Á.

Keszthelyi sikerek (aug. 28.)

Augusztus 21-28. között 3 játékosunk is Keszthelyen vett részt a dr. Hévízi László Emlékversenyen. Közülük legjobban Kresz Ádám szerepelt, aki 9-ből 6 ponttal (veretlenül) a 8. helyen végzett és 121 ÉLŐ-t nyert. Testvére 4,5 ponttal 42. helyen végzett és 42 ÉLŐ-t nyert. Jeszenszky József pedig 6 ponttal 22. helyen végzett és 16 ÉLŐ-t nyert. Gratulálunk mindannyiuknak!

Komlói sakksikerek Pécsen (aug. 19.)

Hétfordulós rendes játékidejű sakkversenyt szerveztek Pécsen aug. 16-19. között Lyceum Kupa néven. A 7 fordulós FIDE versenyt nagy fölénnyel nyerte Nagybíró László (Decs) nyerte, aki ezzel Pécs város bajnoka lett. A komlói sakkozók közül Németh Attila 2. és Varga Miklós 3. lett 4 ponttal. Említésre méltó még Kresz Ádám eredménye is, aki 3,5 pontttal (5 mérkőzésből) 6. lett. 

Gabi bácsi 85 éves lett (aug. 5.)

Kádár Gábor FIDE mester, komlói színekben versenyző sakkozó ezen a napon töltötte be a 85. életévét. Gratulálunk neki és további jó egészséget kívánunk! 

Helytálltak fiataljaink (jún. 28.)

Balatonlellén került idén is megtartásra a korcsoportos magyar sakkbajnokság, melyen három komlói fiatal vett részt. Az F18-as kategóriában Kresz Ádám 9-ből 3,5 pontot szerzett és ezzel 15. helyezést ért el. Értékszámváltozása +23. Ádám rendkívül bátran és győzelemre törve játszott a versenyen. Ennél sokkal jobb eredményt érhetett volna el, ha a partik végét nem rontja el. Eredménye így is biztató volt. Páter Péter az F14-es kategóriában 9-ből 5 pontot ért el és ezzel +22 értékszámot szerzett. Eredménye jobb is lehetett volna, ha az utolsó 2 partiban tudja tartani az egyensúlyt. A játéka biztató volt szép sakksikerek előtt áll. Kresz Tamás szintén az F14-es kategóriában indult és 4,5 pontot ért el ezzel -25 pontot veszített az értékszámából. Több munkára és jobb öszpontosítással legközelebb az élbolyba végezhet. Gratulálunk mindhárom fiúnak!

Györke Zoli 4. helye (máj. 4.)

A TWICKEL-Szekszárdi Sportközpont által szervezett Városi Nyílt Rapid sakkbajnokságán Györke Zoli 4. helyezést ért el. Gratulálunk neki! 

 

Nyolcadik lett az NB.II-es csapatunk (ápr.28.)

Véget ért a sakk NB.II-es csapatbajnoksága is. Az utolsó fordulóban a többszörös bajnok Nagyatádi sakkozóktól szenvedtünk vereséget. Emlékezeteset alkotott Lantos Levente, aki legyőzte ellenfelét. Jól küzdött Németh Attila is, aki döntetlent ért el az éltáblán jóval erősebb ellenfelével szemben.

Részletes eredmények: Komlói Bányász II. - Nagyatád SE 4 : 8

Győzött: Lantos L. Döntetlent ért el: Néeth A., Kádár G., Thürmer J., Páter P., Koncsag S. és Boka R. 

 

Ötödik a sakkcsapatunk (ápr. 28.)

Véget ért a sakk NB.I.B 2018/2019-es bajnoksága, melyen a Komlói Bányász sakkozói jól végeztek az igen erős mezőnyben. Április végén a Vízmű Éttermében a rivális Tapolcát sikerült kiütni a bajnokság utolsó fordulójában. A mérkőzés 3 gyors döntetlennel indult az éltáblákon, és két hosszúra nyúlt döntetlennel zárult a 12 táblás meccsen. Közben 1 vereség és 6 győzelem jelentette az ötpontos győzelmet. Így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Eredmények:

NB.I.B. Charousek csoport – 11. forduló: Komlói BSK – Tapolca Városi VSE  8,5 : 3,5

Komlói győztesek: Csiszár Csaba, Bihercz Gábor, Jeszenszky József, Solty László, Csiszár Viktória és Kresz Ádám

Döntetleneztek: Leventic Iván, Karsa László, Goric Esad, Iván Attila és Amrein Roland 

Aranyérem Vokányból (ápr. 20.)

Hatodszor került megrendezésre Vokányban FIDE rapidverseny, melyen a komlóiak játékosa Solty Laci győzött. A 9 fordulós verseny első három meccsét nyerte Laci, majd a középső háromban megtorpant - csak 1 pontot szerzett. A hajrá jó sikerült így az utolsó hármat megnyerve 7 ponttal lett I. helyezett. Laci szerint nehéz meccsek volt, de a szerencse ezúttal mellé szegődött. További komlói eredmények: 5. Kádár Gábor 6. Jeszenszky József és 9. Bérci Gyula. A végeredmény letölthető innen. Gratulálunk! 

Bronzérem a megyei csb-n (ápr. 14.)

Vasárnap véget ért a sakkcsapat megyebajnokság, ahol a Komlói Bányász III. csapata stílszerűen a III. helyen végzett. Az utolsó fordulóban Szentlőrincen és előtte egy héttel a rivális Siklós ellen is 4:4-et játszott csapatunk. Ez azt jelentette, hogy riválisaink beelőztek a bajnoki tabellán. A csapat legjobb pontszerzője a 12 éves Kálnai Borbála lett, aki mind az 5 meccsét megnyerte. Ugyancsak 4,5 pontja lett Boka Róbertnek (5 mérkőzésből) és a 12 éves Páter Péternek (6 mérkőzésből).

Baranya megyei I. osztályú sakkbajnokság végeredménye: 1. Kármin Pécs 36,5 pont 2. Siklós 35 pont 3. Komlói Bányász 34,5 pont … (8 csapat) 

Komlói helytállás a miskolci diákolimpián (ápr. 5-7.)

Miskolcon rendezték meg az Országos Diákolimpiai versenyeket Amatőr és Értékszámos kategóriában, melyen a komlói csapatból 4-en vettek részt. Közülük Kresz Ádám szerepelt a legjobban a 9-ből elért 5 pontjával az Értékszámos F5 kategóriában túlteljesítette az elvárásokat, egy kis szerencsével akár az első 6-ban is végezhetett volna. Kálnai Bori (Amatőr L3) és Páter Péter (Értékszámos F3) 4,5 ponttal a középmezőnyben végzett, míg Takács Levente az Amatőr F5 kategóriában 3,5 pontot ért el. Gratulálunk a rapid versenyen elért eredményeknek és további sakksikereket kívánunk nekik! 

Fájó vereség Pécsen (márc. 31.)

Sajnos kikapott a komlói NB.II-es csapat a rivális Kármin otthonában. A komlóiak közül Kresz Tamás és Boka Róbert nyert, emellett 6-an játszottak döntetlent: Lantos L., Bátor B., Ambrus L., Zámodics F., Páter P. és dr. Grünwald G. Ezzel a csapat 7:5-re kapott ki és a bajnokságban és a 8. helyen áll a 10 fős mezőnyben a záróforduló előtt.

Győzelem Füreden (márc. 31.)

Szép győzelmet aratott az NB.I.B-s komlói sakkcsapat Balatonfüred ellen. Ami nem sikerült a kézilabdában az sikerült a sakkasztalok mellett. Ezúttal a hátsó táblákon arattunk magabiztos győzelmeket. Egyre inkább megtalálta a "góllövő" cipőjét Csiszár Viki és Solty Laci is. A tartalékként beugró Kökény Gábor is hamar legyőzte ellenfelét, csakúgy mint Iván Attila aki hosszú szünet után nyert ismét. Amrein Roland ismét kavarós partiban kerekedett felül ellenfelén, sokáig úgy tűnt hogy ő kap mattot, azonban jó védelem mellett lenyerte ellenfele vezérét, miután szétrámolta a királyállását. Több döntetlen mellett így magabiztos győzelmet arattunk.

Eredmények: Balatonfüred - Komlói Bányász SK 4 : 8

Komlói győztesek: Iván A., Amrein R., Kökény G., Solty L. és Csiszár V.

Döntetlent ért el: Csiszár Cs., Leventic I., Karsa L., Goric E., Bihercz G. és Kresz Á

Az NB.I.B állása 10 forduló után: 1. Bányász SK Ajka 18 pont 2. HVSE Infraplan Szombathely 16 pont 3. Viadukt Biatorbágy 15 pont ... 7. Komlói BSK 9 pont... (12 csapat) 

Diákolimpiai V. helyezés (márc.23-24.)

Szombathelyen került megrendezésre az idei sakkcsapatok diákolimpiája. Három korcsoportban fiúk és lányok küzdelmében az V-VI. korcsoportos fiúk között V. helyezést ért el a Janus Pannonius Gimnázium sakkcsapata, melyben két komlói fiatal is szerepelt az 1. és 2. táblán Kresz Ádám és Kresz Tamás. A csapat másik két tagja Gyenis Dénes és Tóth László Márk voltak. Mindannyian jól játszottak az elvárt teljesítmény fölött szerepeltek. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek: Jeszenszky Józsefnek és Iván Attilának.

Ismét legyőztük a DOZSO-t (márc.24.)

Pécsen sakkoztak a komlóiak a Baranya Megyei Bajnokság 5. fordulójában. Az ellenfél a többszörös megyebajnok DOZSO volt, akiket simán 5:3-ra vertünk meg.

Eredmények: DOZSO - Komlói Bányász III. 3 : 5

Komlói győztesek: Páter Péter, Grünwald Géza, Koncsag Sándor és Kálnai Borbála

Döntetlent ért el: Bérci Gyula és György Gergely (képünkön). Az újabb győzelemmel csapatunk az 1-2. helyen várja a Siklós elleni rangadót.  

Majnay Péteré a "Bakonya Kupa" (márc.15.)

Bakonyán került megrendezésre az ünnepnapi Stifolder Kupa, melyen komlói sakkozó győzedelmeskedett az A csoportban. Majnay Péter 9-ből 7,5 ponttal lett I. helyezett. 

Kiütéses győzelem Győr ellen (márc.10.)

Csiszárék nagyon megverték a győriek I. csapatát, és ezzel elkerültek a kiesőhelyről. A tartalékcsapat vereséget szenvedett a bajaiak ellen.

Hazai környezetben várták a komóiak a kiesés szélére került győri sakkozókat. Igencsak nagyarányú győzelmet arattunk, többen mattolták az elellenfelüket. Nem volt elérhetetlen a 12:0-ás eredmény sem. A három döntetlen eredmény is inkább nekünk állt.

Eredmények: NB.I.B. Komlói Bányász SK - Széchenyi ESE Győr 10,5 : 1,5

Komlói győztesek: Csiszár Cs., Leventic I., Mrkonjic N., Goric E., Amrein R., Bihercz G., Jeszenszky J., Solty L. és Kresz Á.

Döntetlent ért el: Karsa L., Iván A. és Csiszár V.

A csapat az utolsó előtti fordulóban március 31-én Balatonfüredre látogat, ahol azzal a csapattal fog játszani, aki ugyan utolsó előtti helyen áll, de ebben a fordulóban 7:5-re legyőzte az élen álló Biatorbágyi sakkozókat.

Az állás 9. forduló után: 1. Ajkai Bányász 16 pont 2. HVSE Szombathely 14 pont 3. Biatorbágy 13 pont ...8. Komlói BSK 7 pont 9. ASE Paks 6 pont 10. HÜSI SC 5 pont 11. Balatonfüred 4 pont 12. SZESE Győr 2 pont

A tartalékcsapat kikapott a tavalyi bajnok Baja csapatától.

Eredmények: NB.II. Komlói BSK II. - Baja 4,5 : 7,5

Komlói győztes: György G.

Döntetlent ért el: Lantos L., Kádár G., Bátor B., Majnay P., Thürmer J., Páter P. és Kresz T.

Az állás 7 forduló után: 1.Decs 11 pont 2-4. Nagyatád, Baja és Királysakk Dunaújváros 10-10 pont ... 8. Komlói BSK II. 5 pont 9. Szentlőrinc 3 pont 10. Kármin PSSE 2 pont 

Helytállás Ajkán, győzelem Kaposváron (febr. 24.)

Mindkét komlói NB-s sakkcsapatunkat idegenbe szólította a sorsolás. A tartalékcsapatunk járt jobban, hiszen az előttük álló Kaposvár otthonában győztek, míg az I. csapatunk 3 tartalékkal felállva vereséget szenvedett a jóval erősebb Ajka otthonában.

Ismét nehéz ellenfélen jutottak túl Csiszárék. Az idei évadban feljutó ajkai sakkcsapat ellen nem sok babér termett, de maradt a tisztes helytállás. Csapatunk egyetlen győzelmét Györke Zoli szerezte, a 11 éves Gaál Zsókát óriási csatában verte meg – aki többszörös korosztályos Európa Bajnok és Világbajnoki ezüstérmes sakkozó. Az öt döntetlen mellett hatszor álltunk fel vesztesként a sakkasztaltól, azért több volt benne a partikban. Ezúttal a rutin és a nagyobb értékszám döntött az ellenfelek javára. 

Eredmények:

NB.I.B. Charousek csoport: Ajkai Bányász – Komlói Bányász 8,5 : 3,5

Komlói győztes Györke Z., döntetlent ért el: Csiszár Cs., Karsa L., Iván A., Jeszenszky J. és Csiszár V.

Az állás 8. forduló után:1. Szombathely 14 pont (61,5 p) 2. Ajka 14 pont (56,5 p) 3. Biatorbágy 13 pont … 10. Komlói Bányász SK I. 5 pont 11. Balatonfüred 2 pont (34,5 p) 12. Széchenyi SE Győr 2 pont (33,5 p) 

A következő két fordulóban a komlóiak a mögöttük állókkal játszanak. Mindkét mérkőzést jó lenne megnyerni a kiesés elkerülése végett.

 

NB.II. Asztalos csoport: Kaposvári Bástya SE – Komlói Bányász SK II. 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Kresz Á. és György G. Döntetlent értek el: Lantos L., Száz F., Majnay P., Ambrus L., Grűnwald M., Kresz T., Koncsag S., Boka R. és Niedling T.

Az állás 6 forduló után:1. Decs 11 pont 2. Királysakk SE Dunaújváros 9 pont 3. Nagyatád SE 8 pont … 7. Komlói BSK II. 5 pont 8. Marcali VSE 3 pont 9. Szentlőrinc 2 pont 10. Kármin PSSE 1 pont

Négy komlói fiatal az Országos döntőbe sakkozta magát! (febr.16.)

Mecseknádasdon rendezte meg a Baranya Megyei Sakkszövetség a sakk egyéni diákolimpia küzdelmeit. Három komlói fiatal is az első helyen végzett a korcsoportjában. Az Amatőr III. korcsoport leány versenyén Kálnai Bori győzőtt, míg az V. korcsoportban a fiúknál Takács Levente nyert. Az értékszámosok III. kategóris fúk között Páter Péter lett az első és az V. kategóriában pedig Kresz Ádám lett első. Gratulálunk mindenkinek, az Országos Döntő Miskolcon lesz április 5-7. között. 

A HÜSI lehűtötte a komlói reményeket (febr.10.)

Komlón a Vízmű éttermében kettős rangadóra került sor. A tartalékcsapatunk a dunaújvárosi Királysakk csapata ellen bravúros döntetlent ért el, míg a komlóiak 1. csapata kikapott a Hüvösvölgyi Sakkiskola ellen.

Csiszárék az utolsó helyen álló HÜSI csapatát fogadták ezen a hétvégén. A tavaly még NB.I-es budapestiek az utolsó helyről indulva érkeztek. Amire nem számítottunk, hogy 2 nappal a mérkőzés előtt intézték el két szerb nemzetközi nagymesterük játékengedélyét (hónapok óta nem játszottak), amivel jelentősen megerősödtek. Bár volt esélyünk a döntetlen elérésére, de ezúttal a szerencse nem mellénk állt. Sajnos az 5. órában szenvedett vereséget Karsa Laci nemzetközi mesterünk döntetlen állásban "elnézte" az időellenőrzést, és a 6. táblán Iván Attila is döntetlen végjátékban nézett el egy lépést. De hasonló elnézés részese volt Solty Laci is, aki eddig vitézkedett. Szépen győzött viszont Jeszenszky Joci és Csiszár Viki is. Ezzel a csapat nehéz helyzetbe került, de a hátralévő 4 meccsen legalább kettőt meg kellene nyerni, de még lehet hogy bravúrra is szükség lesz.

Eredmények:

Charousek csoport NB.I.B. Komlói Bányász SK - HÜSI SC 4,5 : 7,5

Győzött: Mrkonjic N., Jeszenszky J. és Csiszár V.; döntetlenezett: Csiszár Cs., Leventic I. és Goric E.

Az állás a 7. forduló után: 1. HVSE Szombathely II. 12 pont 2. Ajka 12 pont ... 9. Komlói BSK 5 pont ... (12 csapat) 

Asztalos csoport NB.II. Komlói Bányász SK II. - Királysakk SE 6 : 6

Győzött: Kádár G., Grünwald G. és Bóka R.; döntetlenezett: Lantos L., Bátor B., Majnay P., Ambrus L., Lovász M. és Kresz T.

Az állás az 5. forduló után: 1. Decs 9 pont 2. Királysakk 8 pont .... 8. Komlói B. II. 3 pont... (10 csapat) 

Mattoltuk Paksot (jan.27.)

Az NB.I.B Charousek csoportjának 6. fordulójában Pakson bravúrgyőzelmet arattunk. Ezzel a győzelemmel a komlói csapat 2 pontot szerzett és az eddigi 5 pont a nyolcadik helyre rangsorolja a csapatot (12 résztvevő). További győzelmekre volna szükség a tavaly elért 5. helyezés eléréséhez.

Részletes eredmények: ASE Paks II. – Komlói Bányász 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Amrein Roland, Csiszár Viktória és Solty László.

Döntetlent értek el: Csiszár Csaba, Ivan Leventic, Karsa László, Mrkonjic Nenad, Goric Esad, Jeszenszky József és Páter Péter. 

Az NB.II-ben legutóbb kikapott a komlói tartalékcsapat Sárosd otthonában 8:4-re, így a 4. forduló után 2 ponttal a 7. helyen várja a folytatást a 10 csapatos mezőnyben.

Komlói győzelem a megye II-ben is (jan.26.)

A Baranya Megyei másodosztályú bajnokság utolsó két fordulóját nemrég Mánfán rendezték, Koncsag Sándor és Rózsahegyi Róbert hathatós közreműködésével.

Egyik csapatunk a „Komló 5” Páter Petivel az első táblán idén is bajnoki címet szerzett.

A további játékosok: Grünwald Géza, Koncsag S., György Gergely, Bóka Róbert, Tresch Ferenc és Kálnai Bori.

A másik gárda „Komló 4” az ötödik lett, ebben Niedling János és Takács Levente voltak a legeredményesebbek. Gratulálunk a győzteseknek!

Kiütéses győzelem a megyein (jan.20.)

Nagyszerű sikert ért el a megyei csapatunk. Hazai környezetben legyőzte Görcsöny csapatát és ezzel az élre ugrott. 

 

Nekünk Mohács kellett (dec.16.)

A Baranya Megyei 1. osztályú csapatbajnokság 3. fordulójában ismét nyert a Komló3. Ezúttal Mohács volt az áldozat.

Eredmények: Mohács - Komlói BSK III. 2,5 : 5,5

Győztesek: Koncsag S., Boka R., Tresch F. és Kálnai B. Döntetlent ért el: Kresz Á., Páter P. és Kresz T.

Az állás: 1. Kármin II. 17,5 pont 2. Siklós 16,5 pont 3. Komlói BSK III. 14,5 pont .... 

Komlói sakkcsaták (dec.9.)

Ezen a hétvégén Komló adott otthont a Baranya Megyei 2. osztályú csapatbajnokság fordulóinak. Mindkét csapatunk eddig jól szerepel, hiszen újabb két fordulót követően a 2. 3. helyen állnak. 

Eredmények: 4. forduló: Komló IV. - Dozso II. 2,5 : 1,5 és Komló V. - Mohács II. 2 : 2

5. forduló: Kármin III. - Komló IV. 2,5 : 1,5

Az állás: 1. Kármin IV. 11 pont 2. Komló V. 10 pont 3. Komló IV. 9,5 pont ...    

Szoros vereségek idegenben (dec.2.)

Mindkét NB-s csapatunk kikapott. A tartalékcsapat veresége azért fájóbb, mert a gyengébb összetételű szentlőrinciek ellen kaptak ki. A mérkőzés akár fordítva is lehetett volna. A kiélezett mérkőzésen csak 3 döntetlen eredmény született.

Eredmények: NB.II. Asztalos csoport

Szentlőrinc - Komlói BSK II. 6,5 : 5,5

Győztesek: Lantos L., Kádár G., Páter P. és Kresz T Döntetlent ért el: Györke Z., Kresz Á. és Majnay P.

Az 1. csapatunk az újonc Biatorbágy otthonába utazott. Nem jó előjellel, hiszen az ellenfél újonc létére nagyon jól indult a bajnokságban és erős csapatttal álltak ki ellenünk is. Két szlovák és egy spanyol nemzetközi mester ült le az éltáblákon, ami megnehezítette a dolgunkat. A mérkőzés kimenetele, akár 6:6 is lehetett volna, de két éltáblásunk közel döntetlen llásban az 5. órában hibázott és veszítettek. De szereztünk két nagyszerű győzelmet is. Különösképpen Amrein R. játéka emelkedett ki a sorból, hiszen többször is két királyig játszotta meccseit korábbi fordulókban. Ezúttal egy csodával határos módon nyert bástya két gyalogjával a bástya futó ellen. Bihercz G. megszerezte a 4. győzelmét is, ezúttal egy FIDE-mester volt az áldozata. Solty L. megtalálta a góllövő cipőjét, és ismét nyert. 

Eredmények: NB.I.B. Charousek csoport

Viadukt Biatorbágy - Komlói BSK I. 7 : 5

Győztesek: Amrein R., Bihercz G. és Solty L. Döntetlenezett: Csiszár Cs., Leventic I., Iván A. és Csiszár V. 

Sikereink az idei Tenkes Kupán (nov. 23-30.)

Több komlói sakkozó is indult a november végi harkányi egyéni sakkversenyen, amit 42. alkalommal rendeztek meg. Ezúttal a Baranya Wellnes Hotel adott kitűnő helyszínt mind az A és B csoport küzdelmeinek. A nem túl magas pénzdíjazás kisebb mezőnyt hozott össze, de így is többen voltak a versenyen mint tavaly.

Az A csoportban Bihercz Gábor nagyszerű eredményt elérve a 4. helyen végzett. Különösképpen jó ez az eredmény, hogy az utolsó két fordulóban játszott, a korábbi olimpiai bajnok Faragó Iván és a 2500-as Csernyisov nagymesterekkel szemben és nem kapott ki tőlük. Így 3 győzelemmel és 6 döntetlennel +10 értékszámszámítással végzett a versenyen.

A B csoportban 8 komlói sakkozó is asztalhoz ült. Közülük a legjobb eredményt György Gergely érte el 6 ponttal (9-ből) 5. lett, de jól teljesítettek az 5,5 pontosok Száz Ferenc 8., Páter Péter 9. és Györke Zoltán a 11. lett. Külön dícséret illeti az ifi Páter Petit aki több mint 80 értékszámot szerzett. 

Kettős hazai meccs egy győzelemmel (nov. 18.)

A Vízmű épületében ismét kettős csapatbajnoki mérkőzésre került sor, az első csapatunk nyert a második vesztett. Ezúttal Komlón mérkőzött meg a tavaly még ezüstérmes Szentgotthárdiak ellen első csapatunk és nem várt nagyarányú győzelmet arattunk. Ami az elmúlt két évben nem sikerült ellenük, most minden összejött. A nagyarányú győzelem szép visszavágás a tavalyi vereségért. 

Eredmények: Komló Bányász SK I. - SZ A STE 8 : 4

Győzteksek: Csiszár Cs., Mrkonjic N., Bihercz G., Csiszár V. és Kresz Á.

Döntetlent ért el: Karsa L., Iván A., Amrein R., Jeszenszky J., Solty L. és Györke Z.

A komlóiak 2. csapata súlyos vereséget szenvedett a korábban NB.I-et is megjárt jó erőkből álló Decs ellen.

Eredmények: Komlói BSK II. - Decs 1990 2,5 : 9,5

Győzött Lantos L., remizett: Száz F., Páter P. és Boka R.

Megkezdődött a Megye II. sakkbajnokság is (nov.17.)

Hét csapat részvételével indult a Baranya Megyei Sakkcsapatbajnokság II. vonalának küzdelme. A résztvevő csapatok: Komló IV., Komló V., Kármin III., Kármin IV., Mohács II., Szentlőrinc IV. és a Dozsó II. A mérkőzések gyorsabb tempójú meccseken dőlnek el és 4 táblán folynak. Az első játéknap Mohácson volt, ahol az alábbi eredmények születtek:

1. forduló: Komló IV. - Komló V. 2 : 2

2. forduló: Kármin IV. - Komló IV. 2,5 : 1,5 és Komló V. - Szentlőrinc IV. 2 : 2

3. forduló: Mohács II. - Komló IV. 2 : 2 és Komló V. - Kármin III. 4 : 0

Megvan a második győzelem (nov.11.)

A megyei 1. osztályú bajnokságban ismét győzött a komlói csapatunk, ezúttal a pécsi Kármin volt az áldozat. Igaz, hogy szoros volt a győzelem, de az ellenfél továbbra is az élen áll az 1. fordulóban szerzett nagyarányú győzelme miatt.

Eredmények: Komló III. - Kármin II. 4,5 : 3,5

Komlói győztesek: Páter P., Boka R. és Koncsag S. Döntetlent ért el: Bérczi Gy., Kresz T. és Grünwald G.

Két mérkőzésen három pont a miénk (okt.28.)

Az NB.I.B-s bajnokságban a korábbi többszörös magyar bajnok otthonába utazott a komlói csapat erős felállásban. Ezúttal döntetlent sikerült kiharcolni. Gyors döntetlenekkel indult a meccs, majd ifijátékosunk hamar hátrányba került, csak a verseéget tudta elhúzni 4 óráig, a partiját nem sikerült megmentenie. Solty Laci ismét nyert női ellenféllel szemben (korábban kétszer is Nagykanizsa ellen), igaz egy kis szerencsével. Mrkonjic pedig egy előnyösebb végjátékot érvényesített biztos kézzel. A végén már csak két meccs folyt, Kökény G. döntetlenezett és 6:5-ös vezetésnél csak Jeszenszky küzdött a győzelemért. Sajnos elfáradt a végére, előbb elrontotta a kedvezőbb pozícióját, majd a biztos döntetlen helyett kozkáztatva vereséget szenvedett, így lett 6:6 a vége. Kár érte.

Eredmények: HASE Lila Futó I. - Komlói Bányász 6 : 6

Győztek: Mrkonjic és Solty L. Döntetlenezett: Csiszár Cs., Leventic I., Karsa L., Iván A., Amrein R., Kökény G., Csiszár V. és Györke Z.

Az NB.II-es bajnokság is elindult és soha rosszabb kezdéssel Marcaliból hozta el a 2 pontot. Különösképpen az ifijátékosok játszottak jól.

Eredmények: Marcali VSZSE - Komlói Bányász II. 5 : 7

Győztek: Kresz Á., Bátor B., Páter P., Kresz T. és Grünwald G. Döntetlenezett: Németh A., Majnai P., Grünwald M. és Fekete L.

Győzelemmel kezdtünk Pécsváradon (okt.14.)

Ezen a hétvégén megkezdődött a Baranya Megyei sakkcsapatbajnokság 2018/2019-es szezonja. A meccsek 8 táblán kerülnek megtartásra, és a komlói csapat előtt nagyok az elvárások, mert tavaly I. helyen végzett. Az idei évben is van esély erre. Az első fordulóban 5 ifijátékossal álltunk fel, a szakosztályvezetés nagyobb teret szeretne adni az ő játékuknak, megérte a szerepeltetésük. Szép győzelmet aratott a csapat.

Eredmények: Pécsvárad - Komlói Bányász III. 4,5 : 5,5

Győztek: Páter P., Takács L. és Kálnai B. Döntetlent ért el: Kresz Á., Zámodics F. és Kresz T.

Újabb vereség (okt.7.)

Azért titokban bíztunk abban, hogy az NB.I-es bajnok nagykanizsai csapat tartalékcsapata nem a legerősebb összeállításban érkezik, de ez szertefoszlott, amikor két titánjukat megláttuk a kezdés előtt. Ugyancsak két győzelmet szereztünk, de az annál szebb volt. Különösképpen Bihercz G. győzelme volt imponáló, mert Mrkonjic több mint 100 lépésben gyűrte le ellenfelét egy bástyavégjátékban. 

Eredmények: Komlói Bányász - Tungsram Aquaprofit NSK II. 4,5 : 7,5

A két győztes mellett döntetlent ért el: Leventic I., Karsa L., Iván A., Solty L. és Kresz Á.

Vereség Szombathelyen (szept.23.)

Nehezen indult a 2018/2019-es sakkszezon a sakkozók NB.I.B-s csapatbajnokságán. Az 1. csapat játékosai Szombathelyre utaztak, ahol külföldiek nélkül és tartalékosan álltak fel. A jó erőkből álló hazai csapat egységet mutatva győzte le a csapatunkat. Pontot csak az első öt táblán szereztünk.

Eredmények: HVSE Infraplan II. - Komlói Bányász 8 : 4

Komlói győztesek: Csiszár Cs., Amrein R. és Bihercz G.

Döntetlent ért el: Karsa L. és Iván A. 

Gabi bácsi sikere (szept. 13-15.)

Nagyszerűen szerepelt a komlói sakkozók doyenje Harkányban a hétvégi sakkversenyen. Kádár Gábor túl a 80. életévén nagyszerűen sakkozva a 2. helyezést érte el 5,5 ponttal egy iráni sakknagymester mögött. Öt győzelem mellett egy döntetlen és egy verseég a mérleg és +39 élőpont. Gratulálunk Gabi bácsinak! 

Bronzérem a pécsi sakkversenyen

Szeptember 1-jén Jeszenszky József szervezésében sakkverseny került lebonyolításra Pécsen a Diana étteremben. Az izgalmas versenyen a Komlói Bányász sakkozója Kökény Gábor az értékes bronzérmet szerezte meg. További eredmények:

A csoport: 1. Ismayil Shahaliyev (Aze) 6 pont 2. Bene Zoltán (Szentlőrinc) 5,5 pont 3. Kökény Gábor (Komló) 5 pont

B csoport: 1. Tancsa Tamás (Paks) 5 pont  2. Dani Ferenc (Kármin) 4,5 pont 3. Kökény Ferenc (Komló) 4 pont

Gyermek: 1. Vida Gréta (Bácsalmás) 2. B. Garai Lehel 3. Biró Gergő 

Évértékelés 

Augusztus 12-én a komlói Vízmű éttermében került sor a 2017-2018-as sakkévad értékelésére. A megbeszélésen Grünwald Mátyás szakosztályvezető elmondta, hogy a Komlói Bányász 4 bajnokságban 5 csapattal vett részt és az eddigi legtermékenyebb évadot produkálta. A csapatokban csaknem 40-en sakkoztak. A Megye II. és a Megye I. najnokságot megnyerta Komlói Bányász csapata. Különösképpen az ifjúsági korú játékosok szerepeltek jól, akik a megyei bajnokságokon lejátszott 80 mérkőzésből 45-ből 31,5 pontot szereztek (70 %), míg a felnőttek 35-ből 20,5 pontot (59%) értek el. 

A megyebajnokságot nyert csapat tagjai a képen: Koncsag Sándor, Boka Róbert, Niedling Tamás, Niedling János, Kresz Tamás, dr. Grűnwald Géza, Kresz Ádám, Kis-Katos János, Páter Péter és Kádár Gábor (edző). A képről hiányzik: Kálnai Borbála, Lovász Marcell, Zámodics Ferenc, Tresch Ferenc. A három legjobb eredményt Páter Péter 6-ból 6 pont, Kresz Tamás 7-ből 5,5 pont valamint Kálnai Borbála 6-ból 5 pont érték el. 

A Komlói Bányász NB.II-es csapata 4. lett, míg az NB.I.B-s csapat az 5. helyen végzett. Az NB.II-es csapat legjobb pontszerzői: Kresz Tamás 9-ből 6 pont, Kádár Gábor 8-ból 5 pont és Györke Zoltán 7-ből 4,5 pont. Az alábbi kép az utolsó hazai meccsen készült a leülő csapatról: 

Az NB.I.B-s csapat legjobb pontszerzői voltak: Karsa László 9-ből 6 pont, Iván Attila 9-ből 6 pont és Csiszár Csaba 9-ből 5 pont. A bajnokság végeredménye INNEN érhető el.

A jövő évre a sportkör biztosítja a feltételeket így a szakosztályvezetés a 2018-2019-es évadra benevezett a bajnokságokba. 

Az értékelés után villámversenyre került sor, melyet az A csoportban Csiszár Csaba nyert meg Amrein Roland előtt, míg a B csoportban Kőhalmi Endre győzött Páter Péter előtt. 

Gere Open

Július 19-22. között Jeszenszky József szervezésében Villányban került sor nyílt versenyre. A komlóiak doyenje Kádár Gábor végzett a II. helyen 7-ből 5,5 ponttal. Jó szerepelt az ifi Kresz Ádám is, aki 5 pontot ért el és ezzel VI. lett. Gratulálunk nekik! Az eredmény részletesen IDE kattintva nézhetők meg. 

Baranya Wellnes Open

Április 28-május 1. között Jeszenszky József szervezésében Harkányban került megrendezésre a XI. Baranya Wellnes Open 7 fordulós sakkverseny. Győzött az indiai Akshat Khamparia 6,5 ponttal, nagyszerűen szerepeltek a komlóiak: IV. Györke Zoltán és V. Kádár Gábor lett egyaránt 5 ponttal.  Az eredmények IDE kattintva érhetők el. 

Ifjúsági sakkhírek

Előző héten szombaton került megrendezésre a III. Komló Kupa ifjúsági rapid sakkverseny, ami a megyei versenysorozat 5. állomása volt. A rajton 27 fiatal kezdte el a sakkpartikat, akik a megye 6 településéről érkeztek. A volt 501-es iskola ebédlőjében jó hangulatban sportszerű játék során alakultak ki az eredmények:

I. korcsoport: 1. Szücs Zalán 7 pont 2. Láng Bence 6 pont  3. Csaplár Bálint 5 pont …

III. korcsoport: 1. Fábián Zsombor 4 pont 2. Takács Levente (Komló) 4 pont 3. Kovács Bálint 3,5 pont …

Lányok: 1. Kálnai Borbála (Komló) 2. Tóth Virág (Mecseknádasd) 

 

Márc. 26-28. között Miskolcon került megrendezésre az országos diákolimpiai egyéni döntő, melyre 4 komlói fiatal is bejutott. A Komlói Bányászban sakkozók közül a legjobb eredményt Kresz Tamás érte el az „Értékszámos 3. korcsoportban” 9-ből 5 ponttal, amivel a 18. helyen végzett (47 indulóból). A többiek a középmezőnyben végeztek változó eredményekkel: Páter Péter egy korcsoportban sakkozott Tamással és 3,5 ponttal a 35. helyen végzett. Kresz Ádám az „Értékszámos 5. korcsoportban” 9-ből 4 ponttal a 23. helyen végzett (36 indulóból). Kálnai Borbála az „Amatőr leány 3. korcsoportban” 9-ből 4 ponttal a 18. helyen végzett (22 indulóból). Gratulálunk minden eredménynek és további sok sikert kívánunk a sakkban! 

Minden osztályban mattoltuk ellenfeleinket

Mindhárom komlói sakkcsapat győzött az előző fordulóban, így reménykeltően állnak csapataink. Külön öröm, hogy ifijátékosaink 8 mérkőzésből 7 pontot szereztek.

Csiszárék az NB.I.B. osztályban legyőzték az „örök” rivális Tapolcaiakat. Eddig 3:1 volt a javukra amióta NB.I.B-ben sakkozunk egymással. Ezúttal győztünk, de a mérkőzés rendkívüli izgalmasan alakult. 3,5 órai játék után 4:2-re elhúztunk. Különösképpen értékes győzelmeket arattunk az éltáblákon. Mrkonjic döntetlenje után már 4,5-2,5 volt az eredmény javunkra. A hátralévő 5 partiban akár ki is kaphatunk – értékeltük 4 órai játék után a hadállásokat. A tapolcaiak élet-halál harcot vívtak a bennmaradásért, hiszen egy esetleges vereséggel elúsznak a bennmaradási reményeik. Ekkor fordított a rosszabb álláson Csiszár Viki, már úgy nézett ki, hogy megnyeri a meccset – sajnos egy vízszintes fenyegetést elnézett – sajnos veszített. Így járt az eddig 100%-os Jeszenszky József is. Viharfelhők gyülekeztek a komlói játékosok felett. Az 5. órában azonban fordult a kocka, ifijátékosunk Lovász Marci a rosszabb pozícióját csodaszámba menő kombinációval fordította meg és nyert. Majd Goric ellenfele döntetlenre adta az állását, így lett 6:5 a javunkra. Már csak Bihercz Gábor játszott, ellenfele kockáztatott a végjátékban, nem jött be neki, így újabb győzelmünkkel nyertünk. Úgy néz ki,hogy az eddigi legjobb eredményét tudja az utolsó fordulóban megismételni a csapat.

Eredmények:

NB.I.B. Charousek csoport: Tapolca – Komlói Bányász I. 5:7

Komlói győztesek: Csiszár Cs., Leventic I., Karsa L., Bihercz G. és Lovász M.

Döntetlent ért el: Mrkonjic, Goric E., Iván A. és Amrein R.

Az állás 8. forduló után: 1. Csuti SK 16 pont 2. Szentgotthárd ASE 13 pont 3. Paks ASE II. 12 pont 4. Komlói Bányász 10 pont … 

 

Nagyarányú győzelmet aratott a pécsi rangadón a komlói fakó csapat is.

NB.II. Asztalos csoport:  Kármin PSSE – Komlói Bányász II. 4:8

Komlói győztesek: Kádár G., Zámodics F., Grünwald G., Kresz T. és Niedling T.

Döntetlent ért el: Solty L., Lantos L., Száz F., Kresz Á., Györke Z. és Páter P.

Az állás 8. forduló után: 1. Baja SSC 14 pont (már bajnok) 2. Decs 1990 11 pont (60 játszmapont) 3. Nagyatád 11 pont (56 játszmapont) 4. Komlói Bányász II. 11 pont (48,5 játszmapont) ….

 

Kiütéses győzelmet aratott a megyebajnokságban szereplő sakkcsapatunk a 6. fordulóban.

Baranya Megyei bajnokság: Görcsöny – Komlói Bányász III. 1:7

Komlói győztesek: Kresz Á., Kresz T., Páter P., Tresch F., Niedéing J. és Kálnai B.

Döntetlent ért el: Koncsag S. és Boka R.

Az állás: 1. Komlói Bányász III. 32 pont 2. Siklós 30,5 pont 3. Kármin 28 pont … 

Hármas győzelem...

A Komlói Bányász sakkcsapatai az elmúlt héten győztek, mindhárom osztályban.

A legmagasabb osztályban végre sikerült legyőznünk Szombathely csapatát. Az igaz, hogy 12 játékos helyett csak tízen ültek le, így 2:0-val kezdtünk 1 órai játék után. Később 5:1-re is vezetett csapatunk. Összességében 4 pontos győzelmet arattunk, amivel visszavágtunk a korábbi évek vereségeiért. Ezzel a győzelemmel nagyot léptünk előre és ha nyerünk az utolsó két meccsen, akár a bronzérem is összejöhet.

Eredmények: Komlói Bányász I. – Szombathely-Infraplan II. 8 : 4

Győzött: Karsa László, Iván Attila, Amrein Roland, Bihercz Gábor, Kökény Gábor, Jeszenszky József

Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Leventic Ivan, Goric Esad és Csiszár Viktória

Charousek csoport NB.I.B. : 1. Csuti Zalaegerszeg 14 pont 2. Szentgotthárd ASE 13 pont 3. Paks ASE II. 10 pont 4. Komlói Bányász I. 8 pont …

A fakó csapat is győzött és szintén a 4. helyen áll a bajnokságban. A komlóiak hazai környezetben izgalmas mérkőzéseken győzték le az utolsó helyen álló Szentlőrinc gárdáját.

Eredmények: Komlói Bányász II. – Szentlőrinc 6,5 : 5,5

Győzött: Varga Miklós, Grünwald Géza, Páter Péter és Kresz Tamás

Döntetlent ért el: Németh Attila, Bátor Balázs, Györke Zoltán, Kádár Gábor és Zámodics Ferenc

Asztalos csoport NB.II. : 1. Baja 12 pont 2. Decs 11 pont 3. Nagyatád 11 pont 4. Komlói Bányász II. 9 pont …

A 3. komlói csapat megyei rangadón fölényesen győzte le a 2. helyen álló rivális Pécsváradot.

Eredmények: Komlói Bányász III. – Pécsvárad 6 : 2

Győzött: Zámodics F., Lovász Marcell, Kresz T., Kálnai Borbála

Döntetlent ért el: Kresz Ádám, Koncsag Sándor, György Gergely és Tresch Ferenc

Baranya megyei csb: 1. Komlói Bányász III. 23 pont 2. Siklós 21 pont 3. Pécsvárad 18 pont … 

Háromfrontos sakkcsaták

Három osztályban zajlanak a sakk csapatbajnokságok. A legutóbbi fordulóban csapataink nyertek is és veszítettek is.

Az első csapatunkat Szentgotthárdra szólította a sorsolás. Jellemző, hogy az elmúlt 5 évben már negyedszer utaztunk a vendéglátónkhoz. Ezúttal is 4 órás utazás után érkezett meg a 12 játékosunk a határmenti településre. Az ellenfelünk bajnoki címre tör, így Komló ellen igyekezett megszerezni a két csapatpontot, ezúttal sikerült is nekik. A mérkőzés két gyors döntetlennel indult, majd 2,5 órai játék után újabb két döntetlennel 2:2-re állt a mérkőzés. Ekkor úgy tűnt, hogy kiegyenlített mérkőzéseken akár a döntetlent is elcsíphetjük. Sajnos nem így történt, hiszen a játékidő 4. órájában sorra buktuk el a partikat. Hiába álltunk jobban egy-egy partiban, ma semmi nem sikerült. Egyedül a 3. táblán sikerült győznünk.

Eredmények: NB.I.B. Charousek csoport

Szentgotthárd ASE – Komlói Bányász I. 9:3

Komlói győztes: Mrkonjic Nenad

Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Leventic Iván, Karsa László és Iván Attila

A csoport állása: 1. Zalaegerszegi Csuti SK 12 pont 2. Szentgotthárd ASE 11 pont 3. ASE Paks II. 8 pont 4. Szombathely II. 7 pont 5. Komlói Bányász I. 6 pont… 

 

A második csapatunk a többszörös bajnok Nagyatád vendége volt. Óriási meglepetésre döntetlent sikerült elérni. Izgalmas mérkőzésen az éltáblán döntetlent sikerült kiharcolnunk Jeszenszky Joci révén, majd az ellenfél a játék vége felé 6:5-re vezetett. A döntetlent érő gólt Lovász Marci érte el. Gratulálunk minden játékosnak a nagyszerű eredményhez.

Eredmények: NB.II. Asztalos csoport

Nagyatád – Komlói Bányász II. 6:6

Komlói győztesek: Györke Zoltán, Lovász Marcell, Fekete Lajos és Kresz Tamás

Döntetlent ért el: Jeszenszky József, Kresz Ádám, Grünwald Mátyás és Kádár Gábor

A csoport állása: 1. Baja 10 pont 2. Decs 9 pont 3. Nagyatád 9 pont 4. Sárosd 8 pont 5. Komlói Bányász II. 7 pont ….

 

A Baranya Megyei Sakkcsapatbajnokság 3. fordulója után élre állt a komlói III. sakkcsapat. A legutóbbi fordulóban Palotabozsok ellen főlényes győzelmet arattak. Ki kell emelni a fiatal Kálnai Bori teljesítményét, aki az eddigi 3 mérkőzésből mindegyiket megnyerte.

Eredmények: Palotabozsok – Komlói Bányász III. 1,5:6,5

Komlói győztesek: György Gergely, Boka Róbert, Kresz Tamás, Páter Péter, Niedling János és Kálnai Borbála

Döntetlent ért el: Kis-Katos János

A csoport állása: 1. Komlói Bányász III. 17 pont 2. Pécsvárad 16 pont 3. Siklós 15,5 pont …

Kálnai Bori sikerei

Az idei évben igazolta le a komlói sakkcsapat a Gagarin Általános Iskola növendékét, Kálnai Borbálát. Két éve Iván Attila kezdett el vele foglalkozni, a rendkívüli tehetséges növendékkel. Már két éve is bejutott néhány órai sakkozás után az országos diákolimpia döntőjére, tavaly is ott volt és az idén is ott lesz. Az utóbbi időben szülei támogatásának köszönhetően fantasztikus sorozatot ért el a lányok között. Minden versenyt megnyert amin csak elindult. Általában fiúk között játszott, de ott is az élmezőnyben végzett, de a lányok között csak I. helyezéseket ért el.

Eredményei:

VII. Lőrinc Kupa Baranya Megyei Ifjúsági Sakkverseny 2017. október 28. --- lány kategória: I. helyezett

XV. Zrínyi Kupa Tehetségkutató rapid sakkverseny Szigetvár 2017. november 25. --- lány kategória: I. helyezett

I. Mikulás Kupa ifjúsági verseny Pécs 2017. december 2. --- lány kategória: I. helyezett

VII. Kitaibel Pál emlékverseny Harkány 2017. december 9. --- lány kategória: I. helyezett

V. Paulus Café Kupa Ifjúsági Sakkverseny Pécs 2018. január 13. --- lány kategória: I. helyezett

I. Deák Ferenc Emlékverseny, PTE-Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája 2018. január 27.  --- lány kategória: I. helyezett

Baranya Megyei Diákolimpia döntője Mecseknádasd 2018. február 3. --- II. Kategória lányok döntője (6 induló) I. helyezett (100%-os eredménnyel)

Döntetlen majd "győzelem" Sárosd ellen

Néhány éve még a sakktérképen sem volt rajta Sárosd. Az idei sakkévadban szinte szárnyal a sakkcsapatuk, hiszen 4 forduló után 3 győzelemmel a 3. helyen tanyáztak. Ezúttal a komlóiak voltak a szenvedő alanyok, január 28-án Komlón vendégszerepeltek és 6:6-os döntetlent értek el.

Eredmények: Komlói Bányász II. – Sárosd SE 6 : 6

Győztek: Thürmer Jenő, Lantos Levente, Kádár Gábor és Niedling Tamás

Döntetlent ért el: Bátor Balázs, Györke Zoltán, Varga Miklós és Kresz Tamás

NB.II. Asztalos csoport állása: 1. Decs 8 pont (39,5 pont egyéni eredmény) 2. Nagyatád 8 pont (38,5) 3. Baja 8 pont (34,5) 4. Sárosd 7 pont 5. Komlói Bányász II. 5 pont… Később a versenybíróság 1 pontot levont a Sárosd Komló elleni eredményéből. Ennek az lett a vége, hogy  a Komló 6:5-re nyert, mert a Sárosd csapata az éltáblák egyikén nem ültetett le játékost ez pedig pontlevonással jár.

A következő forduló Nagyatádon lesz február 18-án.

 

Újabb győzelem a sakktáblákon

Január 28-án folytatódott a pontvadászat a sakkozóknál. Az NB.I.B-s komlói sakkcsapat a Pénzügyőr csapatát fogadta. Tavaly szoros 6:6-os döntetlen született. Vasárnap gyors döntetlenekkel indult a mérkőzés, majd két táblán is nekünk állt a zászló, átvettük a vezetést. Idei első győzelmét aratta a fiatal Bihercz Gábor, és a múltkori elnézését feledtette Mrkonjic Nenad horvát légiósunk is. Sajnos az „ifitáblán” egy elnézést követően kikapott Kresz Ádám. Így 5 órai játék után már csak egy mérkőzés volt vissza döntetlen meccsállásnál. A komlóiak éltáblása Csiszár Csaba bástyavégjátékban győzedelmeskedett, így a miénk lett a 2 csapatpont és a budapesti vendégek 0 ponttal távoztak Komlóról.

Eredmények: Komlói Bányász I. – Pénzügyőr II. 6,5 : 5,5

Győztek: Csiszár Cs., Mrkonjic N., Bihercz G., Jeszenkszky J.

Döntetlent ért el: Leventic I., Goric E., Karsa L., Iván A., Solty L.

A bajnokság állása: 1. Zalaegerszegi Csuti SK 10 pont 2. Szentgotthárd ASE 9 pont 3. ASE Paks II. 6 pont 4. Komlói Bányász 6 pont …

A következő forduló február 18-án lesz Szentgotthárdon.

 

Helytállás Zalaegerszegen

Mindkét NB-s csapatunk harmadszor utazott idegenbe a bajnokság 4. fordulójában. A két meccsből egyet nyertünk egyet veszítettünk.

Zalaegerszegre utazott NB.I.B-s csapatunk, ahol a többszörös magyar bajnok Csuti SK otthonában kellett küzdeni a két csapatpontért. Az NB.I-es kerettel rendelkező hazaiak minden táblán erősebbek voltak, legalábbis értékszámban. Két éve megtréfáltak bennünket, akkor 1,5 pontot szereztünk ellenük, most 3,5 pontot értünk el. Az egyetlen egyéni győzelmet ifijátékosunk Varga Miklós érte el, aki az utolsó táblán a Sárkány védelmet játszott, a középjátékban gyalogot nyert majd érvényesítette gyalogelőnyét a bástyavégjátékban. Az 5-9. táblákon értékes döntetleneket értünk el. A 6. táblán Iván Attila a kétszeres olimpiai bajnok Mádl Ildikóval küzdött és az Elefánt-csel sikert hozott, hiszen a 27. lépésben döntetlent ajánlott Ildikó. Ekkor már majdnem jobb volt Attila állása. Sajnos az első négy táblán 0:4-et értünk el. Pedig sokáig küzdöttek fiaink. Különösen fájó Mrkonjic N. mesterünk veresége, hiszen jobb állásban tisztet nézett el.

Az eddigi fordulók során 2 győzelmet és kettő vereséget értünk el. Az 50%-os teljesítmény a 7. helyre elég 10 csapat közül. A kiélezett bajnokság január 28-án folytatódik végre hazai pályán, a Pénzügyőr II. csapata ellen. A hátralévő fordulók során jó esélye van a csapatnak akár az előre lépésre is.

Eredmények: NB.I.B. Charousek csoport

Csuti SK Zalaegerszeg – Komlói Bányász 8,5 : 3,5 (csapatpontokkal számolva 2:0)

Győzött:Varga M.

Döntetlent ért el: Karsa László, Iván A., Amrein Roland, Solty László és Bihercz Gábor

A komlói „fakó” sakkcsapata Dunaújvárosban a Királysakk SE ellen igen szoros csatában nyert 1 ponttal. Az utolsó mérkőzésen Grünwald Mátyás győzött, ezzel a 2 pont sorsát döntötte el a csapatvezetőnk. Szép karácsonyi ajándék a csapatnak ez az eredmény, így 50%-os eredménnyel a középmezőnyben foglalnak helyet.

Eredmények: NB. II. Asztalos csoport

Királysakk SE – Komlói Bányász II. 5,5 : 6,5 (a csapatpontokkal számolva 0:2)

Győztek: Lantos Levente, Grünwald M. és Boka Róbert

Döntetlent ért el:Jeszenszky József, Száz Ferenc, Bátor Balázs, Kádár Gábor, Zámodics Ferenc, Koncsag Sándor és Kresz Tamás

 

Mattoltuk a DOZSÓ-t

Nagyszerűen rajtolt a Komlói Bányász III. csapata a sakkcsapat megyei bajnokság I. osztályában a december 10-ei 1. fordulóban. A II. osztályú bajnokság megnyerése után önbizalommal telve kezdődött az I. osztály küzdelme. A nyitányon a többszörös bajnok DOZSO otthonában Pécsett kezdett a sakkcsapat, és egy percig sem volt kérdéses ki nyeri a rangadót. A nyolctáblás versenyen 4 ifijátékossal ültünk le (csak 2 ifijátékos szerepeltetése a kötelező) és mind a négyen győztek.

Eredmények: DOZSO – Komlói Bányász III. 1,5 : 6,5

Komlói győztesek: Kresz Ádám, György Gergely, Kresz Tamás, Páter Péter, Tresch Ferenc és Kálnai Borbála

Döntetlent ért el: Koncsag Sándor

A nyolccsapatos bajnokság januárban folytatódik, az élen Pécsvárad áll, aki 7:1-re győzött a Görcsöny ellen.

Izgalmas csaták a sakktáblákon

A Komlói Bányász „fakó” sakkcsapata óriási csatában szenvedett minimális arányú vereséget hazai környezetben Marcali ellen.

Győzelemben vagy legalábbis szoros eredményben reménykedhettünk a tavaly óta megerősödött Marcali sakkcsapata ellen. Három órai játék után több táblán is „forrt a hangulat”. Különösképpen a senior korú Gabi bácsi játszmája okozott izgalmat, eredeti játékstílusával két királyig játszva nyerte a partit a bástyavégjátékban. Ha az éltáblákon egy kicsit több szerencsénk van, és hozzuk a kötelezőt, mi nyerhettünk volna. Így sajnos 1 ponttal alulmaradtunk.

Eredmények: NB.II. Asztalos csoport

Komlói Bányász II. – Marcali VSZSE 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Györke Zoltán, Kádár Gábor és Páter Péter

Döntetlent értek el: Solty László, Száz Ferenc, Zámodics Ferenc, Lovász Marcell és Kresz Tamás

A csoport állása: 1-3. Nagyatád, Decs, Baja 6-6 pont … 6. Komlói Bányász II. 2 pont … (10 csapat)

 

Újabb győzelem a sakktáblákon…

A december 3-ai fordulóban Balatonfüred legjobb sakkozói ellen végre sikerült nyerni a komlói sakkozóknak.

Korábban kétszer is elvertek bennünket ezúttal azonban nekünk jött ki jobban a lépés. A 12 táblán vasárnap megtartott versenyen 3 gyors döntetlennel indult a mérkőzés, majd utána beindult a komlói gőzgép. Sorra nyerte a csapat az egyéni győzelmeket. Öt győzelemnél megálltunk 3,5 órai játék után. Ekkor 6,5-1,5 volt az eredmény javunkra, ami az új pontszámítás szerint már 2 csapatpontot jelentett, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül. Egy nagyarányú győzelem is kinézett, azonban a hátralévő mérkőzések a vendégeknek jött ki jobban így szépítettek.

Eredmények:

NB.I.B. Charousek csoport: Komlói Bányász – Balatonfüred 7 : 5

Komlói győztesek: Karsa László, Iván Attila, Amrein Roland, Jeszenszky József és Varga Miklós

Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Leventic Iván, Mrkonjic Nenad és Kresz Ádám

A bajnokság állása 3 forduló után: 1. Csuti SK Zalaegerszeg 6 pont 2. Szentgotthárd ASE 6 pont 3. ASE Paks II. 4 pont 4. Komlói Bányász 4 pont … (10 csapat)

 

Egy vereség és egy győzelem

Ez a Nemzeti Bajnokságban játszó komlói sakkcsapatok november 26-ai hétvégi mérlege. Az 1. csapat Nagykanizsán szenvedett szoros vereséget, míg a 2. csapat Kaposváron győzött 2 ponttal.

Az NB.I.B-ben szereplő komlói csapat ismét idegenbe utazott a bajnokság 2. fordulójában, ezúttal a rivális Nagykanizsa otthonába. Az elmúlt 4 évben kétszer mi, kétszer ők nyertek. Ezúttal egy hajszállal erősebb volt a keretük, és ez be is jött. Három gyors döntetlennel kezdődött a sakkmeccs, majd két táblán is szépen nyertünk, előbb a női játékosunk Csiszár Viktória győzött sötéttel magabiztos játékkal, majd Németh Attila nyert tetszetős támadással. Ezután azonban nem haladt a szekerünk, újabb döntetlenek és a végéra 3 vereség is becsúszott. Így minimális arányban de alulmaradtunk. Volt esélyünk a döntetlenre is. A bajnokságban idéntől a csapatgyőzelmek számítanak és nem a táblán elért pontok adódnak össze. Így hiába szereztünk 5,5 pontot a táblán, a csapatban 0 pont kerül a csapat neve mellé.

Eredmények: NB.I.B Charousek csoport

Aquaprofit Nagykanizsa TSK II. – Komlói Bányász I. 6,5 : 5,5

Komlói győztesek: Németh Attila és Csiszár Viktória

Döntetlent ért el: Csiszár Csaba, Iván Leventic, Mrkonjic Nenad, Goric Esad, Iván Attila, Solty László és Kresz Ádám

A csapat így az 5. helyen áll 2. forduló után.

Az NB. II-ben szereplő „fakó” csapat magabiztosan nyert Kaposváron, így visszavágott a tavalyi vereségért.

Eredmények: NB.II. Asztalos csoport

Kaposvári Bástya SE – Komlói Bányász II. 5 : 7

Komlói győztesek: Bátor Balázs, Varga Miklós, Grünwald Géza és Kresz Tamás

Döntetlent ért el: Thürmer Jenő, Száz Ferenc, Györke Zoltán, Kádár Gábor, Lovász Marcell és György Gergely

A csapat a 6. helyen áll 2 megszerzett ponttal.

December 3-án a Vízmű éttermében hazai környezetben játszik mindkét csapatunk, 10 órától a „fakó” és 11 órától az 1. csapat kezd!

Eredmények innen onnan

Az elmúlt hónapban több egyéni versenyen vettek részt a komlói sakkozók, és mindenféle éremből gyűjtöttek.

Harkányban a VIII. Baranya Hotel Welness Kupa sakkversenyen a 16 fős mezőnyben I. helyezést ért el Jeszenszky József 7 mérkőzésből szerzett 5 ponttal és V. lett Györke Zoltán 4 pontot elérve.

Az I. Szászvári Országos Rapidbajnokságon 22-en vettek részt, köztük 8 komlóival. Az A csoport  végeredménye: 1. Pataki Gy. (Balatonfüred) 7,5 pont (9 mérkőzésből) 2. Csiszár Csaba (Komlói Bányász) 7,5 pont 3. Solty László (Komlói B.) 6 pont … A B csoport végeredménye: 1. Szuhai B. (Decs) 5,5 pont 2. Juhász Z. (Szentlőrinc) 5 pont 3. Csiszár Viktória (Komlói B.) 5 pont 4. Lovász Marcell (Komlói B.) 5 pont.

A „Chess in the City – 2017” III. Tiszaújváros Kupa sakkversenyen vett részt a Csiszár házaspár. Az 53 fős A csoportban ahol 20 címviselő is indult az értékes VI. helyezést érte el Csiszár Csaba 7-ből 5 ponttal. Itt győzött az orosz Ovsejevits Szergej (2597) 6 ponttal. Ugyanitt az 59 fős  B csoportban 13. lett Csiszár Viktória 4,5 ponttal, aki egyben a legjobb női versenyző díjat is elnyerte.

Harkányban 41. éve kerül megrendezésre a nemzetközi sakkverseny, amire az idén 85-en jöttek el sakkozni. Korábban több jó helyezést értek el komlói sakkozóink, ezúttal legjobban a B csoportban Grünwald Mátyás szerepelt 9-ből 6 pontot elérve. Ugyanitt Száz F. 10., Györke Zoltán 12., Boka Róbert 14., Lovász Marcell 20., Kresz Tamás 21., Grünwald Géza 27., Jéhn Csaba 28. és György Gergely a 30. helyezést érte el. Közülük a legtöbb élőpontot az ifjúsági korú Kresz Tamás szerezte.

Komlói sakkozóké a megyebajnoki cím

Nemrég fejeződött be a Baranya Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság, melyen fiaink győztek.

A 4 táblás 3 fordulónapon megrendezett bajnokságban a Komlói Bányász V. csapata diadalmaskodott 5 ellenfelét is legyőzve. A csapat tagjai és eredményei (zárójelben a mérkőzésszám/elért pontszám szerepel): Koncsag Sándor (6-ból/3 pont), György Gergely (6/4,5), Grünwald Géza (2/0,5), Kis-Katos János (3/1,5), Páter Péter (2/2), Niedling Tamás (2/1) és Niedling János (3/2).

A Komlói Bányász IV. csapata a bajnokság 4. helyezését érte el. Itt legjobb pontszerzőnk 6-ból 5 ponttal Boka Róbert lett.

Végeredmény:

1. Komlói Bányász V. 14,5 pont

2. Szentlőrinc III. 14 pont

3. Kármin Pécs IV. 13,5 pont

4. Komlói Bányász IV. 13,5 pont … (7 csapat)

Tabella: http://chess-results.com/tnr301179.aspx?lan=1

Sakkünnep Győrben

Megkezdődött a 2017/2018-as sakkszezon a Nemzeti Bajnokság 2. és 3. vonalában. Hétvégén Győrben ültek sakkasztalhoz az NB.I.B-s sakkcsapat tagjai. A 12 táblás küzdelem 5 órai játék után kétpontos győzelemmel zárult. Nem valami jól kezdődött a mérkőzés hiszen Thürmer Jenő hamar hátrányba került és több táblán is döntetlen eredménnyel álltak fel sakkozóink. Hiába voltunk 10 táblán is papíron erősebbek az újonc győri csapatnál, igencsak meg kellett küzdenünk minden pontért. Előbb Amrein Roland, majd Karsa László került előnybe és nyerte meg a partit. Később a 3. táblás horvát vendégjátékosunk nyert gyalogot és mérkőzést. Jól sikerült az ifjúsági korú Kresz Ádám bemutatkozása is, jó játékvezetéssel döntetlent ért el.  A végén már csak két meccs tartott, sajnos az 1. táblán Csiszár Csaba óriási küzdelemben maradt alul fiatalabb ellenfelénél. A 6. táblán pedig Iván Attila győzött nemzetközi női mester ellenfelével szemben gigászi csatában.

 

NB.I.B. Charousek csoport

Eredmények: Győri ESE – Komlói Bányász I. 5 : 7

Komlói győztesek: Mrkonjic N., Karsa L., Iván A. és Amrein R.

Döntetlent ért el: Leventic I., Goric E., Bihercz G., Kökény G., Kresz Á. és Csiszár V.

A csapat a 2. helyről várja a november végi rangadót a Nagykanizsai csapat ellen.

 

A komlói „fakó” csapat Decsen játszott és vereséget szenvedett. A Decs csapata anyagi gondok miatt visszalépett az NB.I.B-től így az NB.II-be került ahol biztos győzelmet aratott a komlói fiúk ellen.

NB.II. Asztalos csoport

Eredmények: Decs – Komlói Bányász II. 9 : 3

Komlói győztes: Száz Ferenc

Döntetlent ért el: Györke Zoltán, Zámodics Ferenc, Páter Péter és Kresz Ádám

November végén Kaposvár ellen lesz rangadó.

Komlói sakkozók az élen

A hétvégén Szentlőrincen került megrendezésre a VII. Lőrinc Kupa ifjúsági rapid sakkverseny. Két csoportban 32 fiatal küzdött az érmekért 6 fordulós svájci rendszerű versenyen. A Komló Sakkozásáért Alapítvány által támogatott fiatalok az A csoportban indultak és mindannyian kitettek magukért. A győzelmet Lovász Marcell szerezte meg 6 ponttal (100%-os eredménnyel), III. lett Takács Levente 4 ponttal, V. lett Kálnai Borbála 3,5 ponttal aki a lányok között pedig az I. helyet szerezte meg ezzel az eredménnyel. Gratulálunk nekik és további sakksikereket kívánunk!

Szentlőrinci sakk-siker

Nemrégiben hagyományszerűen lezajlott a VII. Lőrinc kupa, Baranya megye egyéni korcsoportos rapid sakkversenye. A versenyen a Komlói Bányász két ifjúsági játékosa is szerepelt remekül.  Mindketten a korcsoportjuk élén végeztek. A versenyen több mint 30 fiatal vett részt!

IV. korcsoport lány verseny: 1. Leipold Boglárka 6/5 ponttal

IV. korcsoport fiú verseny: 1. Takács Levente 6/4 ponttal.

Gratulálunk nekik!

Vége a sakkidénynek

Csakúgy mint két éve, ezúttal is Győrben fejezte be sakkcsapatunk az NB.I.B-s idényt. Akkor győzelmünkkel maradtunk bent a magyar sakkozás 2. vonalában, míg ezúttal tét nélküli meccsen játszottunk. Az idei évadban már eldőlt ellenfelünk kiesése, míg mi az 5. hely megszerzéséért harcoltunk. A tétnélkülözés rányomta bélyegét a meccsre, hiszen két órai játék után 6 táblán is gyors döntetlen született. A későbbiekben sem jött össze nekünk minden, így csak az utolsó táblán játszó ifjúsági játékosunknak sikerült győznie.

Eredmények NB.I.B. Charousek csoport:

Győr – Komlói Bányász 7 : 5

Komlói győztes: Varga Miklós

Döntetlent értek el: Leventic I., Csiszár Cs., Karsa L., Iván A., Amrein R., Bihercz G., Lantos L. és Thürmer J.

Végeredmény:

A Komlói Bányász II. sakkcsapata az NB.II.-ben a 11. helyen zárt, miután az utolsó fordulóban 10:2 arányú súlyos vereséget szenvedett a Nagyatád bronzérmes csapatától.

Komlói győztes volt: Niedling Tamás

Döntetlent ért el: Györke Zoltán és Grünwald Mátyás.

A végeredmény:

Ezüstérmes sakkcsapatunk

Nemrégiben zárult a megyei sakkcsapatbajnokság. A 10 csapat 9 fordulós körmérkőzésen játszott egymással, ahol a Komlói Bányász III. csapata a nagyszerű II. helyezést érte el. Az utolsó záró fordulóban Mohácson is győzni tudott a csapat.

Eredmények:

Mohács – Komlói Bányász 3,5 : 4,5

Komlói győztesek: Koncsag S., Boka R. és Páter P.

Döntetlent ért el: Bérczi Gy., Tresch F. és Takács L.

 

A végeredmény:

A csapat tagjai voltak: Musitz László, Bérczi Gyula, György Gergely, Lovász Marcell, Grünwald Géza, Koncsag Sándor, Kis-Katos János, Boka Róbert, Ignácz László, Páter Péter, Tresch Ferenc, Niedling Tamás, Niedling János, Leipold Boglárka, Takács Levente.

A csapat legjobb pontszerzője a 10 éves Páter Péter lett, aki 7-ből 6 pontot ért el. Gratulálunk a csapat minden tagjának, további sok sikert kívánunk!

Érem közelében sakkozóink

A sakkcsapatbajnokság megyei bajnokságának 8. fordulójában is nyert sakkcsapatunk. Ezúttal a pécsi Kármin csapatát győztük le. Ezúttal is jól játszott a hosszú idő után visszatért Niedling János, aki az 5. mérkőzését nyerte meg. Ugyancsak eredményes volt Bóka Róbert és Páter Péter, akik a 4. mérkőzésüket nyerték meg. A nagyarányú győzelemmel csapatunk zsebében ott az egyik érem, melynek sorsáról az április 2-ai mohácsi csata dönt. Reméljük ezúttal nekünk áll majd a zászló.

Eredmények:  Komlói Bányász III. – Kármin III. 5,5 : 2,5

Komlói Győztesek: Grünwald G., Bóka R., Niedling J. és Páter P.

Döntetlent értek el: Koncsag S., Kis-Katos J. és Leipold B.

Az állás: 1. Siklós 52,5 pont; 2. Komlói Bányász III. 40,5 pont; 3. DOZSÓ 36,5 pont; 4. Pécsvárad 36 pont… (10. csapat)

Szoros vereség biztos bennmaradás

Komlóra látogatott a nagy múltú budapesti sakkcsapat az MTK és komlói csapatunk tisztes vereséget szenvedett. A mérkőzésekben még több is volt, nem voltunk messze az esetleges döntetlen eredményhez sem. Az NB.I.B bajnokának tekinthető MTK nagy küzdelemben győzött le bennünket 2 ponttal. Így a Bányász elérte a célt 1 fordulóval a vége előtt, bennmaradt a hazai sakkozás 2. vonalában.

Eredmények: Komlói Bányász I. – MTK Budapest 5 : 7
Komlói győztesek: Gorics E. (5. tábla) és Bihercz G. (8.t.)
Döntetlen értek el: Leventics I. (1.t.), Mrkonjics N. (3.t.),  Karsa L. (4.t.), Iván A. (6.t.), Amrein R. (7.t.) és Lovász M. (12.t.)
Az állás 8 forduló után: 1. MTK Budapest 61,5 pont; 2. HVSE Infraplan II. Szombathely 59 pont; 3. Aquaprofit Nagykanizsa II. 53 pont … 6. Komlói Bányász 45,5 pont…

Az NB. II.-ben kikapott a második csapatunk is. Egyidőben az első csapattal játszott az utolsó helyezett Sárosd ellen a Komló II. Sajnos a tavalyi vereségért visszavágtak és 1 ponttal legyőzték sakkozóinkat.

Eredmények: Komlói Bányász SK II. – Sárosd  5,5 : 6,5
Komlói győztesek: Kökény G. (1. tábla), Kádár G. (4.t.) és Niedling T. (12.t.)
Döntetlent értek el: Lantos L. (2.t.), Száz F. (3.t.), Györke Z. (5.t.), György G. (7.t) és Koncsag S. (8.t.)

Az állás 10. forduló után: 1. Balatonfüred 82,5 pont; 2. Baja 75,5 pont; 3. Decs II. 73 pont … 10. Komlói Bányász SK II. 50 pont; 11. Sárosd SE 45,5 pont; 12. Marcali 42,5 pont

Vereség Szentlőrincen

Minimális arányú vereséget szenvedett a komlói tartalékcsapat a rivális otthonában. Az izgalmas mérkőzésen ismét sikerült győznie Péter Péternek az ifjúsági táblán, így a csapat legeredményesebb sakkozója lett 9-ből 6,5 ponttal.

 

Eredmények:

Szentlőrinc – Komlói Bányász II. 6,5 : 5,5

Komlói győztesek: Thürmer J. (3. tábla), Györke Z. (5.t.), Páter P. (11.t.) és Niedling T. (12.t.)

Döntetlent ért el: Lantos L. (1.t.), Fekete L. (7.t.) és Grünwald G. (10.t.)

 

Az NB.II. Asztalos csoport állása:

 

1. Balatonfüred 75,5 pont; 2. Baja 68,5 pont; 3. Nagyatád 66,5 pont … 10. Komlói Bányász SK II. 44 pont; 11-12. Marcali, Sárosd 39 pont.

A bajnokság március 12-én vasárnap folytatódik, amikor csapatunk az utolsó helyezett Sárosddal játszik hazai környezetben, ezúttal győzelem reményében.

Végre győzelem…

Tapolcán játszottak a hétvégén az NB. I. B-s komlói sakkcsapat tagjai. Az elmúlt 4 évadban mindig vereséget szenvedtünk tőlük. Ezúttal rendkívüli izgalmak közepette sikerült legyőznünk őket 1 ponttal. Csapatunk ezúttal is a lehető legjobb összeállításban ült le a sakkasztalhoz. Az első órákban 7 döntetlen eredmény született, és már úgy nézett ki, hogy 6:6 körüli eredmény várható. A hátralévő partikban azonban változatosan alakultak az eredmények. Először ifi táblásunk kapott ki, majd a 3. táblán győztünk. A mérkőzés 6. órájában már csak 3 parti ment. Végre kijött nekünk is a lépés. Bár volt olyan pillanat, hogy mindhárom mérkőzést megnyerjük, de volt amikor csak egyben reménykedtünk. A végjátékokban azonban 2:1-re győztünk. Így szép győzelemmel zártuk a 7. fordulót. A rivális csapatok sorra bukták el a mérkőzéseket, így egy kicsit hátradőlhetünk a hátralévő két fordulóra. Március 12-én éppen a már bajnoknak tekinthető MTK Budapest látogat Komlóra. Tavaly 1 ponttal kaptunk ki tőlük. Ezzel most is elégedettek lennénk. Hajrá Komló, Hajrá Bányász!

Eredmények: Tapolca – Komlói Bányász 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Mrkonjic N. (3. tábla), Bihercz G. (8. t.) és Csiszár V. (10. t.)

Döntetlent értek el: Leventic I. (1. t.), Csiszár Cs. (2.t.), Karsa L. (4. t.), Goric E. (5. t.), Iván A. (6. t.), Amrein R. (7. t.) és Solty L. (9. t.)  

 

Az NB. I. B. Charousek csoport állása 7. forduló után: 1. MTK Budapest 54,5 pont; 2. HVSE Szombathely II. 52,5 pont; 3. Aquaprofit Nagykanizsa II. 47,5 pont … 6. Komlói Bányász 40,5 pont…

Lejtmenetben

Az egyéni versenyeken jól szerepelnek sakkozóink, de a magyar sakkcsapat bajnokság küzdelmeiben nem sok siker terem a komlóiaknak. Vasárnap új helyszínen (csőtörés miatt nem a Vízmű Éttermében, hanem a Kökönyösi Szakközépiskolában) fogadta az NB.I.B-s csapatunk a nagykanizsaiak 2. csapatát. A tavalyi súlyos vereség miatt kellett volna a visszavágás. Sajnos ez nem jött össze. Négy gyors döntetlennel kezdődött a mérkőzés, majd sorra buktuk el mérkőzéseket. Különösképpen a 9-11. tábla teljesített ezúttal is rosszul. Az ifi játékosunk Varga Miklós és Amrein Roland ért csak el győzelmet a 12 táblás meccsen.

Eredmények: Komlói Bányász – Aquaprofit Nagykanizsa II. 4,5 : 7,5

Komlói győztesek: Amrein R. (7. tábla) és Varga M. (12. t.)

Döntetlent ért el: Leventic I. (1. t.), Mrkonjic N. (3. t.), Karsa L. (4. t.), Iván A. (6. t.) és Bihercz G. (8. t.)

 

Az állás 6. forduló után:  1. MTK Budapest 47 pont; 2. Szombathely 44,5 pont; 3. Nagykanizsa II. 38,5 pont; … 7. Komlói Bányász 34 pont …10. Győr 27,5 pont

 

A Komlói Bányász II. csapata az I. csapattal egyidőben a Decsiek II. csapatával játszott az NB. II-es bajnokságban és mondhatni szoros meccsen, de vereséget szenvedett.

Eredmények:  Komlói Bányász II. – Decs 1990 II. 5 : 7

Komlói győztesek: Kökény G. (1. t.), Lantos L. (2. t.) és Bátor B. (5.t.)

Döntetlent ért el: Száz F. (3. t.), Kádár G. (6. t.), Grünwald G. (9. t.) és Páter P. (12. t.)

 

Az állás 8. forduló után: 1. Balatonfüred 66 pont; 2. Baja 63 pont; 3. Nagyatád 60 pont; … 10. Komlói Bányász II. 39 pont … 12. Marcali 34,5 pont

Komlói sakk sikerek a III. Paulus Kupán

Pécsen a Paulus kávéházban került megrendezésre 70 fővel a villám sakkverseny két csoportban. A komlóiak közül többen is indultak és mind az A csoportot, mind a B csoportot sikerült megnyerniük.

A „nagyok” között győzött Kökény Gábor 7,5 ponttal és Bucholz pontszámítással utasította maga mögé az ugyancsak komlói Solty Lászlót. A komlóiak közül a 4. helyezést Györke Zoltán érte el 6,5 ponttal. Nagyszerűen szerepeltek ifi játékosaink. Varga Miklós 5,5 ponttal  a 13. lett és a 10 éves Páter Péter pedig 4,5 ponttal a 21. helyezést érte el.

Az ifik versenyét a B csoportot másodszor nyerte meg Leipold Boglárka 9-ből 8,5 ponttal. Kettő ponttal előzte meg a 2. helyezettet. A komlóiak közül Takács Levente 6 ponttal 5. lett, míg Kálnai Borbála 4 ponttal pedig a 11. helyezést érte el.

Egyéni Diákolimpia 2017

Kálnai Borbála második, Leipold Boglárka ötödik alkalommal nyerte meg az egyéni megyei diákolimpiát. Szépen szerepelt még Takács Levente is, aki harmadik helyezést ért el.

Komlói vonatkozású eredmények.

2.kcs lány:

1.       Kálnai Borbála 4 pont

2.       Lencz Kinga 2,5 pont

3.       Slemmer Boglárka 2 pont

4.       Bajnáczki Alexa 1,5 pont

5.       Gábor Sára 0 pont

 

3.kcs lány:

1.       Leipold Boglárka 4 pont

2.       Palatinus Dóra 2 pont

3.       Tóth Virág 0 pont

 

4.kcs fiú:

1.       Somlán Gellért 5 pont

2.       Burgstaller András 3 pont

3.       Takács Levente 3 pont

4.       Kollár Bence 2 pont

5.       Bubori Miklós 1,5 pont

6.       Zsigrai Ákos 0,5 pont

Kettős vereség a sakkozóknál

Szombathelyen játszották Csiszárék  a bajnokság 5. fordulóját, ahol nem sok babér termett a komlói sakkozóknak. A Tópart vendéglőben impozáns látványt nyújtott a 36 táblás verseny, hiszen egy időben játszott a szombathelyi három sakkcsapat a különböző osztályokban. Míg az I. csapat a 8 nagymesterrel, világbajnokjelölttel, Európa bajnokkal, és Ázsia bajnokkal felálló Honvéd ellen játszott és nyert is, addig mi a II. csapat ellen küzdöttünk. A vidéki fellegvárnak számító Szombathelyi csapat egységes jó erőben lévő fiatalokból áll. A 4 órás reggeli utazás (kinek 5) biztos elfárasztotta a komlóiakat, hiszen csak két győzelemre tellett. Csiszár Csaba királybehatolással győzött, míg Karsa László nemzetközi mesterünk tisztnyerés utáni matt-támadással nyert. Tisztáldozatos örökös sakkal végződött Csiszár Viktória meccse. Sajnos a világossal játszók nem tudtak nyerni közülünk.


Eredmény: Szombathely Haladás Infraplan II. – Komlói Bányász 8:4
Komlói győztesek: Csiszár Cs. (2. tábla) és Karsa L. (4. t.)
Döntetleneztek:  Mirkonjics (3. t.), Iván A. (6. t.), Bihercz G. (8.t.) és Csiszár V. (9. t.)
Az állás az NB.I. B.  Charousek csoportjában az 5. forduló után:
1.    MTK Budapest 39,5 pont; 2. Haladás II. 36,5 pont; 3. Szentgotthárd 31,5 pont … 6. Komlói Bányász 29,5 pont … (10 csapat)

A komlói tartalékcsapat Pécsen vendégszerepelt a Kármin Pécs otthonában és nem várt vereséget szenvedett.
Eredmény: Kármin Pécs – Komlói Bányász II. 8,5 : 3,5
Döntetlent értek el: Lantos L. (2. tábla), Száz F. (3. t.), Grünwald M. (5. t.), Fekete L. (6. t.), Grünwald G. (8. t.), Varga M. (11. t.) és Páter P. (12. t.)
Az állás az NB.II. Asztalos csoportjában a 7. forduló után:
1.    Baja 55 pont; 2. Balatonfüred 55 pont; 3. Nagyatád 54,5 pont … 10. Komlói Bányász SK II. 34 pont … (12 csapat)

Minimális vereség Pécsen

A hétvégén Pécsen kellett lejátszania a 4. forduló mérkőzését a komlói sakkcsapatnak, mivel a Vízmű Étterme nem volt alkalmas a hazai mérkőzés lejátszására csőrepedés miatt. A korábban többször is megyebajnokságot nyert DOZSO volt az ellenfél. Az egyenrangú mérkőzésen az ifitáblásunk bástyaelnézését követően (jobb állásban) kaptunk ki 5 döntetlen mellett.
Eredmények: Komlói Bányász III. – DOZSO Pécs 3,5 – 4,5
Komlói győztes: Bóka R. (5. tábla)
Döntetlent ért el: Grünwald G. (2. t.), Koncsag S. (3.t.), Kis-Katos J. (4.t.), Tresch F. (6.t.) és Leipold B. (7. t.)
Az állás 4. forduló után: 1. Siklós 26,5 pont; 2. Komlói Bányász III. 24 pont; 3. Mohács 18,5 pont … (10 csapat)
A február 5-ei fordulóban Pécsváradon játszik sakkcsapatunk.