NBII 6. forduló

Kettős győzelem.

December 6-án szép győzelmet arattak sakkozóink mindkét osztályban. Az NB.I.B-ben az ASE Paks II. csapata ellen ültek asztalhoz sakkozóink. A korábbi években rendszeresen kikaptunk ellenük. Ezúttal mindent egy lapra téve fel, szép győzelmet értünk el a hazai mérkőzésen. Különösen világossal brillíroztak játékosaink, hiszen 6-ból 5,5 pontot szereztek. Győzött az Iván testvérpár is, régen volt erre példa. Amrein Roland elméleti végjátékban veszített több mint 100 lépéses partiban (két huszár ellen volt egy gyalogja).
Eredmények:
Komlói Bányász SK – ASE Paks II. 7:5
Komlói győztesek: Iván A., Bihercz G., Kőnig B., Németh A., Iván Z. és Lovász M.
Döntetlent ért el: Csiszár Cs. és Karsa L.
Az állás: 1. Aquaprofit Nagykanizsa TSK II. 35 pont; 2. Lila Futó-Hóbagoly 31,5 pont; 3. Tapolca Rockwoll VSE 24,5 pont; … 9. Komlói Bányász SK 17,5 pont …


Az NB.II-ben is megszerezte első győzelmét a tartalék csapat. „Mikulás” ajándékaként nem is akármilyen győzelmet értek el játékosaink. Kiütéses győzelmet arattak a mezőny végén kullogó tolna megyei Sárosd ellen. Különösen öröm 3 ifi játékosunk győzelme, első győzelmét érte el az NB.II-ben a 9 éves Páter Péter és a 11 éves Leipold Boglárka. Gratulálunk nekik és további szép győzelmeket kívánunk.   
Eredmények: Komlói Bányász SK II. – Sárosd SE 10,5:1,5
Győztesek: Lantos L., Kádár G., Bátor B., György G., dr. Grünwald G., Koncsag S., Varga M., Páter P. és Leipold B.
Döntetlent ért el: Száz F., Györke Z. és Boka R.
Az állás: 1. SE Nagyatád 51 pont; 2. Baja SSC 46,5 pont; 3. Decs 1990 II. 45 pont; … 8. Komlói Bányász SK II. 35 pont …

NBI-B 3. forduló,

NBII 5. forduló

Kettős vereség.

Mindkét komlói NB-s sakkcsapat vereséget szenvedett a hétvégi fordulóban.

Az NB.I.B-s csapat Nagykanizsán ült sakkasztalhoz. Az elmúlt évben 6,5:5,5-re előtte 8:4-re győzte le a Komló az NB.I-es bajnokcsapat tartalékcsapatát. Így joggal reménykedtünk egy újabb sikerben. Sajnos az ültetésnél már kiderült, hogy német és osztrák bajnokságban edződött NB.I-es játékosokkal kellett megküzdeni Csiszáréknak, így nem csoda, hogy az ellenfél minden táblán erősebb volt a mieinknél. A 12 tábla közül 11 táblán címviselővel felállt „kanizsa” kiütéses győzelmet ért el ellenünk.

Eredmények:

3. forduló: Aquaprofit Nagykanizsa TSK – Komlói Bányász 10,5 : 1,5

A három döntetlent: Csiszár Csaba, Kőnig Balázs és Iván Zoltán érte el.

Az állás: 1. Aquaprofit Nagykanizsa TSK 27,5 pont 2. Lila Futó-Hóbagoly 23 pont 3. Tapolca Rockwoll VSE 21 pont … 9. Komlói Bányász 10,5 pont

December 6-án Komlón javíthat a csapatunk a Paks II. ellen.

 

Az NB.II-ben szereplő tartalékcsapatunk Nagyatádra utazott, ahol az éllovas súlyos vereséget mért csapatunkra.

Eredmények:

5. forduló: Sakk Egylet Nagyatád – Komlói Bányász SK II. 9,5 : 2,5

A komlói csapatból Kis-Katos János győzött, míg Kádár Gábor, Grünwald Géza és Varga Miklós döntetlent ért el.

Az állás: 1. SE Nagyatád 42,5 pont 2. Baja 39,5 pont 3. Decs II. 35,5 pont … 10. Komlói Bányász SK II. 24,5 pont.

December 6-án Sárosd ellen javíthat a csapatunk hazai környezetben.

NBI-B 2. forduló

2015.10.08. Komló

Sakkozóink veresége a Hóbagoly ellen.

A Komlói Bányász sakkozói vasárnap rendhagyó módon a Közösségek Házában ültek sakkasztalhoz az NB.I.B-ben a budapesti Lila Futó-Hóbagoly csapata ellen. A 11 órakor kezdődő mérkőzésre ellenfelünk nagyon erős csapattal ékezett, éltáblán a korábbi magyar nyílt bajnok Varga Zoltán nagymesterrel, valamint a 2. táblán amerikai sakkozó is erősítette a vendégcsapatot. Alig két órai játék után ifijátékosunk hamar nyert gyengébb ellenfelénél, majd egy-két döntetlen után 3:2-re vezettünk. Németh A. láthatólag jól állt női ellenfelénél, akit le is győzött. De ezután már kijött a rutin és a nagyobb játékerő. Sorra buktuk el a meccseken. Ezután már csak fél pont jött össze: Amrein R. érdekes és változatos partiban 2 királyig játszott, döntetlen lett a vége.

Eredmények: Komlói Bányász SK – Lila Futó-Hóbagoly 4,5 : 7,5

Győzött: Németh A. és Lovász M.

Döntetlent ért el: Karsa L., Iván A., Amrein R., Kőnig B. és Lantos L.

Az állás 2. forduló után: 1. Aquaprofit-Nagykanizsa TSK II. 17 pont; 2. Lila Futó-Hóbagoly 15,5 pont; 3. Tapolca 14,5 pont … 9. Komlói Bányász SK 9 pont (10 csapat közül)

November 29-én Nagykanizsai csapat vendége lesz csapatunk, ismét kemény percek várnak Csiszárékra.

NBII 4. forduló

2015.10.08. Komló

Iván Zoltán nagymestert győzött le!

Vasárnap a rivális pécsi Kármin ellen ültek sakkasztalhoz a Komlói Bányász játékosai az NB.II-ben. Jól indult a meccs, mert Száz Ferenc gyors győzelmet aratott, de a 80 éves Kádár Gábor „Gabi bácsi” sajnos vereséget szenvedett. Különösképpen a hátsó táblákon nem ment a játék. Sorra vesztettek játékosaink. Az eddig remeklő ifijeink is vereséget szenvedtek. 6:3-as állásnál már csak három meccs volt hátra, amikor Iván Z. az éltáblán minőségáldozattal „tréfálta meg” nagymester ellenfelét majd az ellenfél királyát bekerítette és látványos lebonyolítás után nyert bástyát. Az utolsó két meccs döntetlen lett.

Eredmények: Komlói Bányász II. – Kármin Pécsi SC 5:7

Komlói győztesek: Iván Z., Száz F. és Koncsag S.

Döntetlent ért el: Thürmer J, Bátor B., Györke Z. és Grünwald G.

Állás 4. forduló után: 1. Nagyatád SE 33 pont; 2. Baja SSC 29 pont; 3. Szentlőrinc 27 pont … 8. Komlói Bányász SK II. 22 pont (12 csapat közül)

KBSK villámverseny

2015.10.10. Komló

A Komlói Bányász Sakk Szakosztálya sakk versenyt rendezett ifjúsági korúak és felnőttek számára. A 2015.október 10.-én lebonyolított  Rapid versenyen 6 diák vett részt. 2x20 perces játékidővel, 5 fordulós körmérkőzéses lebonyolításra került sor, ahol a szakosztály két fiatalja kiemelkedett a mezőnyből.

A végeredmény:

1.       Leipold Boglárka (5 pont)

2.       Páter Péter (4 pont)

3.       Viszolai Tamás (3 pont)

4.       Tóbiás Gergő (2 pont)

5.       Kathy Vivien (1 pont)

6.       Rádi Milán (0 pont)

 

A felnőtt mezőny a következő sorrendben végzett a 11 fordulós megmérettetésen:

1.       Iván Zoltán (9,5 pont)

2.       Jéhn Csaba (8,5 pont)

3.       Bóka Róbert (6,5 pont)

4.       Kis Katos János (5,5 pont)

5.       Dörömböző Ferenc (5,5 pont)

6.       Koncsag Sándor (5,5 pont)

7.       Ignácz László (4,5 pont)

8.       Ürmös László (4 pont)

9.       Radics István (2,5 pont)

10.     Niedling János (2 pont)

11.     Halász Gábor (1 pont)

 

Grünvald   Mátyás

versenyvezető

NBII 3. forduló

2015.10.18. Kaposvár

A Komló II. az NB. II. 3. fordulójában döntetlent ért el a kaposvári sakkcsapat ellen, így 17 pontjával a 9. helyen áll (12 csapat közül.)

Eredmények:  Kaposvári Bástya SE – Komlói Bányász SK II. 6 : 6

Komlói győztesek: Kádár G., Grűnwald M., Grűnwald G., Varga M. és Páter P.

Döntetlent ért el: Thürmer J. és Takács T.

NBI-B 1. forduló

2015.10.18. Tapolca

Vereséggel rajtolt sakkcsapatunk Tapolcán.

Az elmúlt években sem termett sok babér a tapolcai sakkozók ellen, ezúttal sem. Vasárnap az NB. I. B. sakkbajnokság küzdelmei is megkezdődtek. A 12 táblás csapatbajnokság nyitófordulójában az utólagos elemzések kapcsán volt reményünk a döntetlen körüli eredményre, azonban a hosszú utazás és az erős ellenfél borsót tört a komlói játékosok orra alá. Két szép győzelmet arattunk, Amrein Roland révén, aki tisztáldozatos matt támadással hozta nehéz helyzetbe nemzetközi mester ellenfelét, és Németh Attila, aki a FIDE-mester ellenfelét verte meg a bástyavégjátékban. Úgy tűnik nem lesz könnyű dolga sakkcsapatunknak, hiszen minden ellenfél megerősödött és két nagyon erős budapesti csapat is a mi csoportunkba került.

Eredmények: Tapolca – Komlói Bányász SK 7,5 : 4,5

Komlói Győztesek: Amrein R. és Németh A.

Döntetlent értek el: Karsa L., Iván A., Solty L., Kőnig B. és Lovász M.

NBII 2. forduló

2015.09.04. Komló

Bravúros döntetlen a sakk NB.II-ben

Bemutatkozott hazai pályán is az NB.II-es komlói sakkcsapat. Ezúttal a tavalyi bajnokság bronzérmesével vették fel a küzdelmet játékosaink. Decs II. csapata erősebb felállításban érkezett, de keserű szájízzel távozott, hiszen döntetlen eredményt hozott a 12 táblás küzdelem. Külön örvendetes Iván Zoltán győzelme, aki betegsége után most játszott először és az ifitáblán Varga Miklós is nagyszerű győzelmet aratott, immár a másodikat. A rutinosabb középjátékosok ezúttal is rontottak, de még ez is belefért.

Eredmény: Komlói Bányász SK II. – Decs II. 6:6

Komlói győztesek: Iván Z., Lantos L., Bátor B. és Varga M.

Döntetlent ért el: Kőnig B., Németh A., Kádár G. és Száz F.

Október 18-án a Komló II. Kaposváron vendégszerepel, a Komló I. pedig Tapolcára utazik az NB.I.B-ben.

NBII 1. forduló

2015.09.13. Székesfehérvár

Megkezdődött az NB. II-es sakk csapatbajnokság, melyen a Komlói Bányász SK II. a megyei bajnokság megnyerése után nevezhetett és indulhatott. A hétvégén Székesfehérváron ültek sakkasztalhoz a 2. csapat tagjai a tavalyi ezüstérmes Fehérvár ellen. A mérkőzésen jó alaphangot adott az éltáblán játszó  Kökény Gábor aki 20 lépés után győzte le ellenfelét. Mögötte 3 döntetlen született, de sajnos a középső 4 táblán a rutinosabb játékosaink sorra csődöt mondtak. Dicséretes még két ifi játékosunk győzelme.
Eredmények: Fehérvár – Komlói BSK II. 7:5
Győztek: Kökény G., Takács T. és Varga M.
Döntetlent értek el: Kőnig B., Németh A., Lantos L. és Kőhalmi E

A 2. fordulóban október 4-én Komlón a Decs II. csapata ellen javíthatunk.

 


NBI-B 9. forduló

2015.04.26.Győr

Az eddigi legjobb helyezést érték el sakkozóink!
A Komlói Bányász sakkcsapata, az eddigi legjobb eredményt érte el a fennállása óta. A most vasárnap Győrben lejátszott 7:5-ös győzelem után derült ki, hogy sakkcsapatunk, akár a III. helyen is végezhetett volna. 1 ponton múlott. A 4. hellyel így is minden várakozást felülmúlva, érte el a csapat ezt a kiváló eredményt.
Jól indult a győri meccs is, hiszen 4 döntetlen és 3 győzelemmel indítottunk. A Csiszár házaspár a csapat legjobb pontszerzői szép játszmában nyertek, így 9-ből 6,5 pontot gyűjtve csapatunk legjobbjai lettek a bajnokságban. Ezúttal két vereséget szenvedtünk, de az utolsó folyó mérkőzést ha megnyerjük, akkor 8:4 esetén a csapat III. helyen végez. Sajnos Németh Attila az 5. órában jobb állásban többször hibázott így elveszítette a mérkőzését. Külön dicséret illeti Bátor Balázs játékát, aki tartalékként szép partiban verte ellenfelét.

Győri Elektromos - Komlói BSK: 5 - 7

Táblánkénti eredmények:

    Cím Élő Győri Elektromos Eredmény Komlói BSK Élő Cím
 
1.   FM 2414 Vertetics Attila 0 - 1 Csiszár Csaba 2431 IM
2.     2245 Orosz András 1/2 - 1/2 Karsa László 2339 IM
3.   FM 2377 Ézsöl Miklós 1/2 - 1/2 Iván Attila 2278 FM
4.   FM 2206 Schmikli László 0 - 1 Amrein Roland 2234 FM
5.     2086 Frank József 1/2 - 1/2 Solty László 2116  
6.     2119 Horváth Tamás 1/2 - 1/2 Bihercz Gábor 2121  
7.   CM 2181 Tóth József 1 - 0 Thürmer Jenő 2093  
8.     2145 Zöldi Zoltán 1 - 0 Németh Attila János 2019  
9.     2164 Majdanics Antal 1/2 - 1/2 Száz Ferenc 2086  
10.     2136 Solymosi István 0 - 1 Bátor Balázs 1953  
11.     1951 Guzs László 0 - 1 Csiszár Viktória 2015  
12.     1890 Jáchym Dorina 1/2 - 1/2 Lovász Marcell 1769  

Tabella:

http://chess.hu/hu/bajnoksagok.php?bajnoksag_id=128

Megyei CSB 9. forduló

2015.03.29.

Tegnap befejeződött a megyei CsB, igencsak izgalmas hajrában. A 8.forduló után élen álló két csapat vesztett, az addig 3., 4. és 5. helyezettek nyertek.A szoros pontállás még jobban beszűkült. Az élcsoport:42 pontos csapatok: Karmin II, Komló II, DOZSO.
                    41,5 pont: Mohács
                    40,5 pont  Pécsvárad
                    40 pont     Siklós

A holtversenyt első helyen a csapatgyőzelmi pontszámítás hivatott eldönteni: DOZSO  6 győzelem, 3 vereség   12 pont Kármin II és Komló II 5gy 2d 2v     12-12 pont.
Így nincs döntés.
A következő a csapatgyőzelmek szerinti Berger.Sonneborn számítás.
     Ez alapján: első Komló II 209,25
                         2.  Karmin II 195,25
                         3.  DOZSO 193,50
Megyebajnok a tartalékcsapat! GRATULÁLUNK!
A csapattagok táblasorrendben: Györke, Kádár, Lénárt, Bátor, Kőhalmi, Lovász, Takács, Grünwald G, Kis Katos, Tajti, Kovács Zs. Páter Péter.
A harmadik csapat 7. lett

Dozsó - Komló IIIK: 5 - 3

Wolosz János - Száz Ferenc 1-0
Lipcsik Zoltán - Grünwald Mátyás 1/2
Horváth György - Bérczi Gyula 1/2
Wolosz Róbert - György Gergely 0-1
König Zoltán - Bóka Róbert 0-1
Pelikán István - Koncsag Sándor 1-0
Szűcs Richárd - Niedling János 1-0
Pintér Szabolcs Péter - Hajdú Norbert 1-0

Mohács TE - Komló IIP: 3 - 5

Bihercz Gábor - Györke Zoltán 1/2
Arató Béla - Kádár Gábor  1/2
Forgács László - Bátor Balázs 0-1
Mihajlevic Branko - Kőhalmi Endre 0-1
Stermenszky Tamás - Lovász Marcell 1/2
Waszner Károly - Takács Tamás 1/2
Mausz Antal - Grünwald Géza 1-0
Kern Andor - Kis Katos János 0-1

  A forduló  további eredményei:

ÁHB Siklós - Pécsvárad 6-2
Palotabozsok - Kármin Ifi 3-5
Kármin II - Görcsöny 4,5-3,5

A bajnokság végeredménye:

# Csapat Pont
1. Komló IIP 42,0
2. Kármin II 42,0
3. Dozsó 42,0
4. Mohács TE 41,5
5. Pécsvárad 40,5
6. ÁHB Siklós 40,0
7. Komló IIIK 34,5
8. Kármin Ifi 27,5
9. Palotabozsok 25,5
10. Görcsöny 24,5

NBI-B 8. forduló

2015.02.22. Komló

Komlói BSK - Viadukt Biatorbágy: 8,5 - 3,5

Bizakodva ült le sakkcsapatunk az NB.I.B. 8. fordulójának hazai mérkőzésén. Egyrészt mert az ellenfél 11 órás kezdést kért és még késett is 15 percet, másrészt gyengébben érkeztek a várthoz képest. „Minden fél pontot meg kell becsülni, és hagyni kell az ellenfelet, hadd verje meg saját magát.” Hangzott a csapatvezetői utasítás meccskezdés előtt. Ami mondhatni be is jött. 3,5 órai játék után hét döntetlen mellett Amrein Roland nyert látványos király elleni támadásban. A hátralévő 4 partiban kezdtünk egyre jobban állni. Így azokat sorba megnyertük. Egyiket a másik után. Így sikerült a 8,5:3,5-es győzelem. Ezzel a csapat az 5. helyen várja a befejező fordulót a Győr ellen.

Táblánkénti eredmények:

    Cím Élő Komlói BSK Eredmény Viadukt Biatorbágy Élő Cím
1.   IM 2431 Csiszár Csaba 1/2 - 1/2 Pálkövi József 2463 IM
2.   IM 2339 Karsa László 1/2 - 1/2 Göcző Melinda 2202 WIM
3.   FM 2278 Iván Attila 1/2 - 1/2 Fekete József 2200  
4.   FM 2234 Amrein Roland 1 - 0 Sugár Gábor 2210  
5.     2116 Solty László 1/2 - 1/2 Pápista Ákos 2168  
6.     2121 Bihercz Gábor 1/2 - 1/2 Egedi István 2173 FM
7.     2019 Németh Attila János 1 - 0 Ruip János 2104  
8.   FM 2065 Kádár Gábor 1/2 - 1/2 Fekete András 1955  
9.     2017 Györke Zoltán 1 - 0 Andaházy Kolos 1797  
10.     2086 Száz Ferenc 1 - 0 Varga Péter 1779  
11.     2015 Csiszár Viktória 1 - 0 Labancz János 1715  
12.     1739 Takács Tamás 1/2 - 1/2 Szakály Botond 1587  

Tabella:

http://chess.hu/hu/bajnoksagok.php?bajnoksag_id=128

Megyei CSB 8. forduló

2015.03.08.

Komló IIIK - Mohács TE: 4,5 - 3,5

Száz Ferenc - Bihercz Gábor 1/2
Grünwald Mátyás - Arató Béla 0-1
György Gergely - Mihaljevic Branko 1-0
Bóka Róbert - Stermenszky Tamás 1-0
Koncsag Sándor - Mausz Antal 1-0
Jéhn Csaba - Balázs András 0-1
Niedling Tamás - Szűcs György 1-0
Hajdú Norbert - Kern Andor 0-1

Komló IIP - Kármin II: 4 - 4

Györke Zoltán - Kovács Tibor 1/2
Kádár Gábor - Kónya Attila 1-0
Bátor Balázs - Hrubos Viktor 1/2
Kőhalmi Endre - Tóth György 0-1
Grünwald Géza - Diós László 1-0
Kis Katos János - Dani Ferenc 1-0
Tajti Viktor - Szabó Csaba 0-1
Páter Péter - Győri Barnabás 0-1

  A forduló  további eredményei:

Görcsöny - Palotabozsok 3 - 5
Kármin Ifi - ÁHB Siklós 2,5 - 5,5
Pécsvárad - Dozsó 5,5 - 2.5

A bajnokság állása:

# Csapat Pont
1. Pécsvárad 38,5
2. Mohács TE 38,5
3. Kármin II 37,5
4. Komló IIP 37,0
5. Dozsó 37,0
6. ÁHB Siklós 34,0
7. Komló IIIK 31,5
8. Palotabozsok 22,5
9. Kármin Ifi 22,5
10. Görcsöny 21,0

NBI-B 7. forduló

2015.03.01. Nagykanizsa

Aquaprofit-NTSK II. - Komlói BSK: 5,5 - 6,5

„Március 1-jén az Aquaprofit Nagykanizsa II. csapata vendégeként ültek asztalokhoz sakkozóink. Három fordulóval a vége előtt a tavalyi 8:4-es győzelem helyett, egy szoros eredményben reménykedtünk. Ellenfelünk I. csapata is otthon játszott, és az egyéni Európa bajnokság miatt, többen hiányoztak onnan. Így a II. csapat gyengébben állt fel ellenünk.

Három gyors döntetlen után a csapat két Attilája mattolta ellenfelét, jó alaphangot adott. Innen kezdve felváltva nyertünk, veszítettünk, de a vezetést végig megtartottuk. Solty Laci tavaly és az idén is legyőzte Havanecz Bianka női nemzetközi mestert.  Már csak két meccs volt hátra, amikor női játékosunk döntetlent harcolt ki. Így megvolt a minimális győzelem. Sajnos Thürmer Jenő nem tudta állását megmenteni.  

Győztesek: Csiszár Cs., Iván A., Solty L., Németh A.

Döntetlent értek el: Karsa L., Györke Z., Száz F., Csiszár Viktória, Lovász M.

Táblánkénti eredmények:

    Cím Élő Aquaprofit-NTSK II.   Komlói BSK Élő Cím
1.   FM 2296 Hansen Soren Bech 0 - 1 Csiszár Csaba 2431 IM
2.   IM 2294 Orsó Miklós 1/2 - 1/2 Karsa László 2339 IM
3.     2269 Zsirai Péter 0 - 1 Iván Attila 2278 FM
4.   FM 2282 Sipos János 1 - 0 Amrein Roland 2234 FM
5.     2207 Havanecz Bianka 0 - 1 Solty László 2116  
6.     2129 Ladányi Zsolt 1 - 0 Bihercz Gábor 2121  
7.     2130 Papp Nándor 1 - 0 Thürmer Jenő 2093  
8.     2063 Biskopics Márton 0 - 1 Németh Attila János 2019  
9.     2008 Kercsmarics József 1/2 - 1/2 Györke Zoltán 2017  
10.     1906 Felde Bence 1/2 - 1/2 Száz Ferenc 2086  
11.     1823 Haselbach Dávid 1/2 - 1/2 Csiszár Viktória 2015  
12.     1549 Boa Boglárka 1/2 - 1/2 Lovász Marcell 1769  

Tabella:

http://chess.hu/hu/bajnoksagok.php?bajnoksag_id=128

Országos Csapat Diák Olimpia Baranya Megyei Döntő

2015.02.28. Pécs

Nagyszerű eredménnyel végzett az élen a február 28-án a  Baranya Megyei Sakk Diákolimpián a komlói Szakképző Iskola csapata. A Széchenyi Gimnázium csapatát kétszer 3:1-re verték meg a komlói fiatalok, így I. helyen végeztek. Külön érdekessége a versenynek, hogy Viszolai T. 4 lépésben mattolta az ellenfelét. A csapat tagjai voltak: Cseresnyés Viktória, Viszolai Tamás, Kökény Soma, Balog Sándor.
Pécsen a Mezőszél utcai iskolában megrendezett megyei döntőn feltűnően kevés csapat vett részt. Az általános iskolai kategóriákban 7, a középiskolások között 2 csapat nevezett. Bóta András szerint 10 éve még egy korcsoportban volt ennyi induló.

Megyei CSB 7. forduló

2015.02.15.

Pécsvárad - Komló IIIK: 4 - 4

Lantos Levente - Száz Ferenc 0-1
Pfiszter Attila - Grünwald Mátyás 0-1
Cseh Péter - György Gergely 1-0
Varga Miklós - Bóka Róbert 0-1
Harka Géza - Koncsag Sándor 1/2
Szigeti Endre - Niedling Tamás 1-0
Lantos István - Niedling János 1/2
Moschnitzka Ádám - Hajdú Norbert 1-0

Palotabozsok - Komló IIP: 4 - 4

Seres Sándor - Bátor Balázs 1-0
Csirkre István - Kőhalmi Endre 1/2
Hartvég János - Lovász Marcell 0-1
Guth Gyula - Takács Tamás --+
Polics Sándor - Grünwald Géza 0-1
Csibi Géza - Kis Katos János 1-0
Hausznek József - Tajti Viktor 1/2
Csibi Bence - Páter Péter 1-0

A forduló  további eredményei:

Dozsó - Kármin Ifi 6,5-1,5
ÁHB Siklós - Görcsöny 5,5 - 2,5
Kármin II - Mohács TE 3,5 - 4,5

A bajnokság állása:

# Csapat Pont
1. Mohács TE 35,0
2. Dozsó 34,5
3. Kármin II 33,5
4. Komló IIP 33.0
5. Pécsvárad 33,0
6. ÁHB Siklós 28,5
7. Komló IIIK 27,0
8. Kármin Ifi 20,0
9. Görcsöny 18,0
10. Palotabozsok 17,5

Országos Egyéni Diák Olimpia Baranya Megyei Döntő

2015.02.14. Pécs

Ismét szép számmal jelentek meg versenyző gyerekek a diákolimpia megyei döntőjén. Komlóról Leipold Boglárka és Páter Péter vágott neki a küzdelmeknek. Peti a második helyen zárt az I. korcsoportos fiúk között, Bogi a II. korcsoportos lányok között, 100%-os teljesítménnyel immár a harmadik egymást követő évben hozta el az aranyérmet.

Díjazottak a komlói érdekeltségű korcsoportokban:

I. fiú korcsoport:

1.       Tefner László

2.       Páter Péter

3.       Marcz Tádé

II. lány korcsoport:

1.       Leipold Boglárka

2.       Molnár Boglárka

3.       Palatinusz Dóra

Eredmények

NBI-B 6. forduló

2015.02.08. Komló

Komlói BSK - Tapolca Rockwool VSE: 5,5 - 6,5

Táblánkénti eredmények:

  Cím Élő Komlói BSK   Tapolca Élő Cím
1. IM 2431 Csiszár Csaba 1 - 0 Istvándi Lajos 2317 IM
2. IM 2339 Karsa László 1/2 - 1/2 Almási István 2388 IM
3. FM 2278 Iván Attila 1/2 - 1/2 Pásztor Ferenc 2232 FM
4. FM 2234 Amrein Roland 1 - 0 Marton József 2159  
5.   2116 Solty László 1/2 - 1/2 Jurácsik József 2113  
6.   2121 Bihercz Gábor 1/2 - 1/2 Bodó Bence 2194  
7.   2164 Iván Zoltán 0 - 1 Kosztolánczi Gyula 2144 FM
8.   2093 Thürmer Jenő 0 - 1 Nagy Zoltán 2147 FM
9.   2019 Németh Attila János 1/2 - 1/2 Buzás Bertalan 2116  
10. FM 2065 Kádár Gábor 1/2 - 1/2 Heiligermann Gábor 2074  
11.   2015 Csiszár Viktória 1/2 - 1/2 Ács Márton 1980  
12.   1769 Lovász Marcell 0 - 1 Árvai Eszter 2087  

Tabella:

http://chess.hu/hu/bajnoksagok.php?bajnoksag_id=128

Megyei CSB 6. forduló

2015.02.01. Komló

Komló IIIK - Kármin II: 2,5 - 5,5

Száz Ferenc - Kovács Tibor 1-0
Grünwald Mátyás - Kónya Attila Sr. 0-1
György Gergely - Hrubos Viktor 0-1
Bóka Róbert - Diós László 0-1
Koncsag Sándor - Dani Ferenc 1/2
Jéhn Csaba - Szabó Csaba 1-0
Niedling János - Győri Barnabás 0-1
Hajdú Norbert -  Lajos Balázs 0-1

Komló IIP - ÁHB Siklós: 6 - 2

Györke Zoltán - Jeszenszky József 1/2
Kádár Gábor - Hollósvölgyi Béla Dr. 1-0
Bátor Balázs - Haraszti László 1-0
Kőhalmi Endre - Schmeizl Csaba 0-1
Lovász Marcell - Mehring István 1/2
Grünwald Géza - Amrein Ferenc 1-0
Kis Katos János - Gyenis Dénes 1-0
Tajti Viktor - Trapp Dániel Előd 1-0

  A forduló  további eredményei:

Mohács - Palotabozsok 6,5-1,5
Görcsöny - Dozsó 2 - 6
Kármin  Ifi - Pécsvárad 4 - 4

A bajnokság állása:

# Csapat Pont
1. Mohács 30,5
2. Kármin II 30,0
3. Komló IIP 29,0
4. Pécsvárad 29,0
5. Dozsó 28,0
6. ÁHB Siklós 23,0
7. Komló IIIK 23,0
8. Kármin Ifi 18,5
9. Görcsöny 15,5
10. Palotabozsok 13,5

NBI-B 5. forduló

2015.01.25. Zalaegerszeg

Z.Csuti-Hydrocomp SK - Komlói BSK: 9,5 - 2,5

Táblánkénti eredmények:

  Cím Élő Z.Csuti-Hydrocomp SK   Komlói BSK Élő Cím
1. GM 2539 Horváth Ádám 1/2 - 1/2 Csiszár Csaba 2431 IM
2. GM 2428 Czebe Attila 1 - 0 Karsa László 2339 IM
3. IM 2424 Mészáros Tamás 1 - 0 Iván Attila 2278 FM
4. FM 2321 Tésik Csaba 1/2 - 1/2 Amrein Roland 2234 FM
5. IM 2381 Horváth Tamás 1 - 0 Solty László 2116  
6. IM 2341 Horváth Gyula 1 - 0 Bihercz Gábor 2121  
7. IM 2273 Dobos József 1 - 0 Thürmer Jenő 2093  
8. FM 2267 Csiszár Zoltán 1 - 0 Németh Attila János 2019  
9. FM 2260 Horváth Sándor 1/2 - 1/2 Kádár Gábor 2065 FM
10. FM 2215 Boronyák Árpád 1/2 - 1/2 Györke Zoltán 2017  
11. WIM 2155 Horváthné Forgó Éva 1/2 - 1/2 Csiszár Viktória 2015  
12.   1813 Bali Ádám 1 - 0 Lovász Marcell 1769  

Tabella:

http://chess.hu/hu/bajnoksagok.php?bajnoksag_id=128

Megyei CSB 5. forduló

2015.01.18.

Kármin Ifi - Komló IIIK: 4,5 - 3,5

Bóta András - Száz Ferenc 1/2
Tóth Zsolt - Grünwald Mátyás 0-1
Deli Kristóf - György Gergely 1/2
Járó Benjámin - Bóka Róbert 1-0
Bencze Zsolt - Koncsag Sándor 1-0
Fenyvesi Lajos - Niedling Tamás 0-1
Sárkány Antal - Niedling János 1-0
Csöndör Imre - Leipold Boglárka 1/2

Dozsó - Komló IIP: 3 - 5

Wolosz János - Györke Zoltán 1-0
Lipcsik Zoltán - Kádár Gábor 0-1
Horváth György - Bátor Balázs 1/2
Wolosz Róbert - Kőhalmi Endre 0-1
Karácsonyi László - Lovász Marcell 0-1
Hesz Ádám - Grünwald Géza 0-1
Pelikán István - Kis Katos János 1/2
Warta Levente - Páter Péter 1-0

  A forduló  további eredményei:

Pécsvárad - Görcsöny 6,5-1,5
ÁHB Siklós - Mohács TE 5 - 3
Palotabozsok - Kármin II 2,5-5,5

A bajnokság állása:

# Csapat Pont
1. Pécsvárad 25,0
2. Kármin II 24,5
3. Mohács 24,0
4. Komló IIP 23,0
5. Dozsó 22,0
6. ÁHB Siklós 21,0
7. Komló IIIK 20,5
8. Kármin Ifi 14,5
9. Görcsöny 13,5
10. Palotabozsok 12,0

IV. Stifolder Kupa

2015.01.17. Bakonya

A korábbi versenyekhez képest kevesebben indultak a IV. alkalommal kiírt Stifolder Kupa Rapid sakkversenyen Bakonyán. A játékosoknak 10 perc gondolkodási idő alatt kellett győzelemre vezetni a bábukat. A győzelmet magabiztosan szerezte meg Iván Attila – a komlóiak sakkozója. A komlóiak közül végig versenyben volt Györke Zoltán és Kádár Gábor, a döntő pillanatokban azonban hibáztak. A versenyzőket finom babgulyással vendégelte meg a Baranya Megyei Sakkszövetség a helyi polgármester támogatásával.

Részletes eredmények: http://chess-results.com/tnr158854.aspx?lan=1&art=1&wi=821

Megyei CSB 4. forduló

2015.01.11.

Komló IIIK - Palotabozsok: 5 - 3

Száz Ferenc - Seres Sándor 0-1
Grünwald Mátyás - Gerecs István 1-0
Bérczi Gyula - Csirke István --+
György Gergely - Guth Gyula 1-0
Bóka Róbert - Polics Sándor 1-0
Koncsag Sándor - Csibi Géza 1-0
Jéhn Csaba - Hauszek József 1-0
Leipold Boglárka - Burgstaller András 0-1

Komló IIP - Pécsvárad: 3,5 - 4,5

Györke Zoltán - Lantos Levente 1/2
Kádár Gábor - Lantos Márk 0-1
Kőhalmi Endre - Pfiszter Attila 0-1
Lovász Marcell - Cseh Annamária 1-0
Grünwald Géza - Cseh Péter 1/2
Kis Katos János - Varga Miklós 1-0
Tajti Viktor - Harka Géza 1/2
Páter Péter - Szigeti János 0-1

  A forduló  további eredményei:

Kármin II - ÁHB Siklós 3 - 5
Mohács TE - Dozsó 3 - 5
Görcsöny - Kármin Ifi 5 - 3

A bajnokság állása:

# Csapat Pont
1. Mohács TE 21,0
2. Dozsó 19,0
3. Kármin II 19,0
4. Pécsvárad 18,5
5. Komló IIP 18,0
6. Komló IIIK 17,0
7. ÁHB Siklós 16,0
8. Görcsöny 12,0
9. Kármin Ifi 10,0
10. Palotabozsok 9,5